Kommentben tette helyre Csepel fideszes polgármestere Németh Szilárdot

POLITIKA
2022 január 29., 17:34
comments 5

„Azt kérjük az önkormányzattól, hogy - Polgármester úr választási ígéretét támogatva - tegyék lehetővé a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia diákotthonának megépítését, egy zöld sportliget kialakítását” - írta a Facebookon Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, Csepel korábbi polgármestere és a Honvédelmi Minisztérium államtitkára. Egy rég húzódó ügyre céloz. Németh azt szeretné elérni, hogy a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia diákotthonát az akadémia mellé, a Hollandi úti ifjúsági táborba építsék.

A Hollandi úti ifjúsági tábor azonban önkormányzati tulajdonban van, és Csepel egyébként fideszes önkormányzata nem szeretné, ha ott épülne a diákotthon, mert attól tartanak, hogy a helyiek kiszorulnának a Kis-Duna partjáról emiatt.

link Forrás

Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere kommentelt is Németh Szilárd posztja alá. Azt írja, három dolgot ajánl Németh Szilárd figyelmébe. Az első, hogy a birkózó akadémia már kapott egy kollégiumot, igaz, nem a Hollandi úton. A második, hogy a csepeli önkormányzat 2020 szeptemberében már tárgyalt a Hollandi úti ifjúsági tábor átadásáról, és leszavazta az ötletet. A harmadik pedig az, hogy egy helyi felmérés szerint a csepeliek 84.4 százaléka szeretné, hogy a kollégiumnak más helyet keressenek, és ne az ifjúsági táborba építsék.

„A fenti okok alapján – a polgármesteri eskümnek eleget téve, amely szerint kizárólag Csepel érdekeit szolgálom - a Hollandi úti ifjúsági tábort a továbbiakban is önkormányzati tulajdonban tartjuk és a csepeli lakosság bevonásával, közösségi tervezés útján fogjuk fejleszteni. Zöld családi, gyermek -és sportligetet fejlesztünk!
Arra kérem, fogjunk össze Csepel és az itt élők érdekében. Együtt erő vagyunk!” - zárta hozzászólását a polgármester.

Németh Szilárd és Borbély Lénárd között nem ez az első szóváltás. Németh 2010 és 2014 között a XXI. kerület parlamenti képviselője és polgármestere is volt, majd Borbély váltotta a polgármesteri székben, az országgyűlési választáson pedig 2014-ben és 2018-ban is kikapott Szabó Szabolcstól, az ellenzék jelöltjétől. Ennek ellenére Németh Szilárd sokáig próbált gyámkodni a csepeli fejlesztések és az önkormányzat ügyei felett, 2021-es sajtóértesülések szerint azonban Borbély ezt megelégelte. 2021-ben már volt egy, a mostanihoz hasonló szúrós kommentje Németh Szilárd egyik Facebook-posztja alatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.