Újra korlátozás nélkül utazhatnak turisták Balira, rövidebb lett a karantén a teljesen oltottaknak

turizmus
2022 január 31., 11:48
comments 2

Indonézia február 4-től újranyitja Balit minden külföldi turista számára, a karantén hét napról ötre rövidül a teljesen beoltottak számára – jelentette be Luhut Panjaitan miniszter. Azoknak, akik csak a vakcina egyik adagját kapták meg, továbbra is hét nap a karantén ideje. A Singapore Airlines február 16-án indítja újra Balira a napi járatait.

Tamblingang tó, Bali
photo_camera Tamblingang-tó, Bali Fotó: MICHAEL HARKER/mauritius images via AFP

Bali októberben kezdett részlegesen újranyitni, ám akkor még 10 nap volt a karantén ideje, szükség volt vízumra helyi meghívótól, és a nemzetközi egészségbiztosítást is megkövetelték a belépéshez. Csak meghatározott országokból lehetett egyenesen Balira utazni, február 4-től azonban bármilyen közvetlen járattal vagy átszállással be lehet utazni.

Mióta Indonéziában lazítottak a karanténszabályokon, a fertőzöttek száma meredeken megugrott. (BNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.