Eltűntek Varga Judit megtakarításai

képmutatás a köbön
2022 február 01., 00:11
comments 8
  • A kormánytagok vagyonnyilatkozataiban Rogán Antal hozta a legnagyobb meglepetést
  • Továbbra is sokan tartoznak Pintérnek: cégei eladásából félmilliárd forintra vár hiába 2013 óta, és több mint 600 millió forintot adott kölcsön a családjának és a barátainak is.
  • Palkovics Lászlónak még megvan a 4 vadászfegyvere, távcső szerelékkel.

Rogán Antal két nagy bravúrt hajtott végre tavaly. Kapott 408 millió forintot „találmány hasznosítási díjként”. A különös találmányról írtunk már korábban, hiába csak harmadfeltaláló Rogán, már 2017 és 2020 között is behúzott innen saját bevallása szerint 422 millió forintot. Ezt fejelte meg most még majdnem ennyivel. De hiába az óriási bevétel, Rogán még így is elveszítette találmányával megalapozott megtakarításai egynegyedét - 205 millió forintot - 2021-ben. Pedig a miniszter hárommillió forintot keres havonta, és a bevallása szerint nem vett semmilyen nagy értékű dolgot.

Semjén Zsolt készpénz-állománya 7 millió forintról 8 millióra növekedett, fennálló követelése pedig 3 millióról a felére csökkent. Az antik bútorok, melyek születése óta a tulajdonában vannak, továbbra is megvannak.

Novák Katalin megtakarítása tavaly még 26 millió volt, idei vagyonbevallása szerint ez 29 millióra nőtt. Miniszterként havi bruttó jövedelme 1 979 400 forint volt, lakáskiadásból havi bruttó 225 ezret keresett.

Novák Katalin
photo_camera Novák Katalin Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Jól alakultak az elmúlt évben Gulyás Gergely dolgai. Megszabadult 2 milliós, magánszemélyekkel szemben fennálló tartozásától, sőt, lett 7,6 milliós megtakarítása is. Svájci frankban fennálló hitelét, melyből lakásait vásárolta, továbbra is törleszti.

Varga Judit megvált 12 személyes Zsolnay étkészletétől és Szász Endre rézkarcától is, vagy csak nem vesződött azzal, hogy beleírja ezeket az idei vagyonnyilatkozatába. Az igazságügyi miniszter a készpénzállományát is lenullázta, semmit nem írt idén a megtakarításaihoz, holott tavaly még szerepelt itt több mint 5 millió forint, és több mint 10 ezer euró. Igaz, ezzel párhuzamosan eltűntek a tartozásai is, a tavalyi nyilatkozata szerint még összesen több mint 100 milliós hiteltartozása volt.

.Varga Judit igazságügyi miniszter, a Miskolci Egyetem (ME) kuratóriumának elnöke a The future is in your hands - Európa jövõje a fiatalok kezében címmel rendezett kerekasztal-beszélgetésen az Igazságügyi Minisztérium Könyvtárában 2022. január 17-én
photo_camera .Varga Judit igazságügyi miniszter, a Miskolci Egyetem (ME) kuratóriumának elnöke a The future is in your hands - Európa jövője a fiatalok kezében címmel rendezett kerekasztal-beszélgetésen az Igazságügyi Minisztérium Könyvtárában 2022. január 17-én Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Nagy István agrárminiszter megvált a lízingelt Opel Astrájától. A bankszámláján lévő megtakarítását 3 millió forinttal tudta növelni (9 millió forintra), emellett félmillió forinttal több megtakarítása volt életbiztosítás formájában, és 700 000 forinttal több az önkéntes nyugdíjpénztárában. Kuratóriumi tagja a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítványnak, amelyért havi bruttó 1 millió forint tiszteletdíjat kap.

Szijjártó Péter továbbra is 30 millióval tartozik a szüleinek, de úgy tűnik, nem sürgős megadnia a pénzt, mert megtakarítása 222 ezer forintról 9,9 millióra növekedett.

Pintér Sándor belügyminiszter ingatlanvagyona változott: a tavalyi 21 ingatlan helyett már csak 17 szerepel a nevén. Szurdokpüspökiben és Pásztón szántót, legelőt és erdőt adott el, Kistarcsán viszont 757 négyzetméternyi szántót vett. A Magyar Állampapír Plusz kötvénye 50 millió forintról 8 millió forintra csökkent. Emellett továbbra is vannak különböző részvényei, lakossági folyószámlája az OTP-nél és az MKB-nál, a készpénze pedig 10 millió forintról 45 millió forintra nőtt.

Továbbra is sokan tartoznak Pintérnek: cégei eladásából félmilliárd forintra vár hiába 2013 óta, és több mint 600 millió forintot adott kölcsön a családjának és barátainak is.

Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter megvált számos ingatlanától, és építkezik éppen. Eladott két, egyaránt 62 négyzetméteres II. kerületi ingatlant, egy szintén II. kerületi 19 négyzetméteres garázst és egy 192 négyzetméteres siófoki lakást. Ezek mind 2020-ben kerültek a nevére, (tavalyi megjegyzése szerint ingyen). Megmaradt egy szintén 2020-as szerzemény (visszterhes vétel), egy II. kerületi 54 négyzetméteres ingatlan, amit éppen 130 négyzetméterrel és egy garázzsal bővít. A havi ötmillió forintot kereső Magernek állampapírban 95 milliója van (tavaly csak 60,5 millió volt), 18 millió forint önkéntes magánnyugdíjpénztár megtakarítása van, az MKB-nál van 2 millió forint befektetése, ennyije van készpénzben is. Bankszámlán forintban van 39 milliója (tavaly 12 millió volt), devizában 1,8 milliója van (4,8 millió volt). Eltűnt a 27 milliós ingatlan vételár hátraléka, ami tavaly még megvolt.

Palkovics László innovációs miniszter jövedelme gyarapodott 900 ezer forinttal a Széchenyi István Egyetemről. Készpénzben már 6 millió helyett 10 millió forintja van, bankszámláján viszont a tavalyi 19 millió helyett 16 millió van. Palkovics vett Pölöskén egy 20 468 négyzetméteres legelőt, aminek 8830/20 468 részed tulajdonosa. És továbbra is van 4 vadászfegyvere, távcső szerelékkel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.