Lázár János vett még 35 hektár szántót

POLITIKA
2022 január 31., 23:29

Lázár János, a parlament egyik legnagyobb földesura nemcsak megtartotta, de bővíteni is tudta birtokait, összesen kb. 35 hektárnyi szántót vásárolt Hódmezővásárhelyen friss vagyonnyilatkozata szerint. Műtárgyai, festményei, nagy értékű kézirata és gróf Széchényi Zsigmond karosszéke szerencsére még mindig megvan.

Készpénzállománya a tavalyi 12 millióról 14,5 millióra nőtt, hitelintézetben 8 milliót tart, tavaly még ez sem volt meg neki. Igaz, magánszemélyeknek már nem 40, hanem 50 millióval tartozik, és banki hiteleket is vett fel, 18 millió személyi kölcsönt, 38,9 millió beruházási hitelt, 7,7 millióért pedig lízingel.

Az exminiszter könyvet is adott ki 2021-ben, egy Winston Churchillről szóló kötetet, azt állítja, könyvkiadásból 7,7 milliós jövedelme volt tavaly.

Képviselői és miniszteri biztosi jövedelme mellett 1 milliót kap a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kuratóriumi tagságáért és 2022 januárjától 950 ezret a Jövő Nemzedék Földje Alapítványtól, tehát csak ezekből majdnem bruttó 4 milliót keres havonta. Kap még pénzt időszakosan földbérletekből, erdőgazdálkodóként és őstermelőként is, de ezek a bevételek nem havi rendszerességűek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.