Orbán újra szabad ember, leküzdötte a jelzáloghitelét

Végre fellélegezhet Magyarország miniszterelnöke. Míg a tavalyi vagyonnyilatkozata szerint Orbán Viktornak még maradt 882 110 forint tartozása abból a jelzáloghitelből, amit 2002-ben vett fel a feleségével,

az ideiben már nyoma sincs adósságnak.Így a több százezres tartozásától megszabadult miniszterelnök mostantól könnyebben tervezhet előre, és a kormányzása alatt milliárdossá vált családtagjai és barátai előtt sem kell annyira összehúznia magát.

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna nyitóünnepségén 2014. április 21-én. Fotó: Beliczay László/MTI/MTVA

Így 2022 akár már a gyarapodás éve is lehet, mert a most bevallottak szerint egyelőre egy fillér megtakarítása sincs, és csak a miniszterelnökösködés után járó bruttó 1 millió 507 ezer forintot viszi haza. A Fidesz vezetéséért továbbra sem kap külön fizetést, azt ugyanis határozatlan időre felfüggesztette.

A miniszterelnök idén sem jelezte a vagyonnyilatkozatában, hogy értékesebb ajándékokat, esetleg drága külföldi utazásokat kapott volna olyan üzletemberektől, akik milliárdokat nyernek az államtól kapott közbeszerzéseken. Ez persze ettől még nem jelenti, hogy ne történt volna ilyen, de a magyar vagyonnyilatkozati rendszer már csak olyan, hogy az ilyesmiket elfedi.

Saját bevallása szerint továbbra is csak két ingatlan van a nevét:

  • egy lakóház a XII. kerületben
  • és egy lakóház Felcsúton.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt