Orbán újra szabad ember, leküzdötte a jelzáloghitelét

képmutatás a köbön
2022 január 31., 23:29
comments 3

Végre fellélegezhet Magyarország miniszterelnöke. Míg a tavalyi vagyonnyilatkozata szerint Orbán Viktornak még maradt 882 110 forint tartozása abból a jelzáloghitelből, amit 2002-ben vett fel a feleségével,

az ideiben már nyoma sincs adósságnak.Így a több százezres tartozásától megszabadult miniszterelnök mostantól könnyebben tervezhet előre, és a kormányzása alatt milliárdossá vált családtagjai és barátai előtt sem kell annyira összehúznia magát.

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna nyitóünnepségén 2014. április 21-én.
photo_camera Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna nyitóünnepségén 2014. április 21-én. Fotó: Beliczay László/MTI/MTVA

Így 2022 akár már a gyarapodás éve is lehet, mert a most bevallottak szerint egyelőre egy fillér megtakarítása sincs, és csak a miniszterelnökösködés után járó bruttó 1 millió 507 ezer forintot viszi haza. A Fidesz vezetéséért továbbra sem kap külön fizetést, azt ugyanis határozatlan időre felfüggesztette.

A miniszterelnök idén sem jelezte a vagyonnyilatkozatában, hogy értékesebb ajándékokat, esetleg drága külföldi utazásokat kapott volna olyan üzletemberektől, akik milliárdokat nyernek az államtól kapott közbeszerzéseken. Ez persze ettől még nem jelenti, hogy ne történt volna ilyen, de a magyar vagyonnyilatkozati rendszer már csak olyan, hogy az ilyesmiket elfedi.

Saját bevallása szerint továbbra is csak két ingatlan van a nevét:

  • egy lakóház a XII. kerületben
  • és egy lakóház Felcsúton.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.