Soros György elmondta a véleményét a magyar választásokról

POLITIKA
2022 február 1., 12:08
comments 9

„Magyarország választópolgárai minden valószínűség ellenére kiszavazhatnak egy autokratikus vezetőt a hatalmából” - mondta Soros György a Stanford Hoover Intézetének elmondott beszédében.

A filantróp üzletember elsősorban Kínáról beszélt az egyetem "Nehéz választások a világ demokráciái előtt" című rendezvényén. A CNN összefoglalója szerint elemezte a kommunista ország ingatlanpiacának válságát, és arra jutott, hogy az eddig ott ingatlanba fektetők Hszi-Csin-ping ellen fordulhatnak a válság következő fázisában. Ugyanakkor Kína elnökének minden eszköze megvan arra, hogy újraépítse a bizalmat, a kérdés, hogy tud-e élni vele.

A bevezetőben említette meg a közelmúlt és a közeljövő fontos választásait. A már megejtett német és az áprilisban sorra kerülő francia mellett említette a magyar választásokat is. A teljes beszédet magyar felirattal az OSF publikálta, itt lehet megnézni:

(via szeretlekmagyarorszag.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt