Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Szijjártó: Magyarország 80 lélegeztetőgépet adományoz a NATO-partnereknek

járvány
2022 február 01., 17:32
comments 3

A NATO-főtitkár kérésére Magyarország 80 lélegeztetőgépet adományoz a NATO együttműködő partnerországainak – jelentette be Szijjártó Péter, aki éppen Orbán Viktort kísérte el Moszkvába Vlagyimir Putyinhoz.

photo_camera Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

A legnagyobb adományt, 30 Magyarországon gyártott lélegeztetőgépet Bosznia és Hercegovina kapja, hogy hazánk segítse az ottani kórházakat a súlyos koronavírusos betegek ellátásában – közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

A Nyugat-Balkán biztonsága rendkívül fontos Magyarországnak, ezért a térség országai továbbra is számíthatnak Magyarország segítségére – közölte Szijjártó, felidézve, hogy a NATO 1,5 éve hozta létre azt az alapját, ami a partnerországok támogatására hívatott a világjárvány elleni küzdelemben.

December végén derült ki, hogy sem garancia, sem karbantartás nem járt a kínai lélegeztetőgépek mellé, amikkel előfordult, hogy bekapcsolás után füstölni kezdtek. A 300 milliárd forintból beszerzett gépekből még mindig sok áll raktárakban, van kórház, ahol ha egy elromlik, egyszerűen elővesznek egy másikat – szóltak az akkori hírek.

Tompos Márton, a Momentum szóvivője három hete azt állította, hogy a magyar kormány 2020 nyarán olyan, Vinod Sekhar malajziai üzletember közvetítésével vásárolt kínai lélegeztetőgépeket küldött ajándékba Kirgizisztánnak, amikről akkor már tudni lehetett, hogy életveszélyesek lehetnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt