7 milliárd forinttal drágább lett az áprilisi választás

POLITIKA
2022 február 02., 07:04
comments 4

28 milliárd forintot csoportosított át a kormány kedden a költségvetés általános tartalékából, amelyből az egyik legnagyobb rész, 7,195 milliárd forint a Nemzeti Választási Irodához került - írja a Portfolio.hu. Ez a több mint 7 milliárd forint az áprilisi választások lebonyolítására megy majd, vagyis

ennyivel drágult a választás, amire eredetileg 11,885 milliárd forinttal számolt a kormány a 2022-es költségvetésben. Összesen több mint 19 milliárd forintba kerül majd az áprilisi választás előkészítése. Az eredeti, 11,8 milliárdos költség is jóval több, mint a 2018-ban elköltött összeg, amit az NVI korábban azzal magyarázott, hogy most jóval drágábbak a nyomdatechnikai, informatikai és egyéb szükséges szolgáltatások. A 7,2 milliárdos emelést pedig azzal magyarázta még korábban a választási iroda, hogy április 3-án népszavazás is lesz az országgyűlési választásokkal együtt, először a magyar választások történetében, ez pedig jelentősen növeli a költségeket. Viszont az NVI szerint még így is sokkal, nagyjából pont 7,2 milliárd forinttal olcsóbb lesz így a lebonyolítás, mintha külön tartanák a népszavazást és a választásokat.

A keddi költségvetési átcsoportosítás során a legnagyobb összeget, 11 milliárd forintot a külügy kapta a külképviseletek beruházási kiadásainak fedezésére. A Miniszterelnökség 4,8 milliárd forintot kapott civil szervezetek és köztestületek támogatására, az Országos Mentőszolgálat pedig 1,3 milliárd forintot kapott beruházásokra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.