Völner–Schadl-ügy: újabb három embert tartóztattak le

február 2., szerda 18:00
9
Illusztráció: Kiss Bence

Sikeres volt a Központi Nyomozó Főügyészség fellebbezése, ezért a bíróság további három embert előzetes letartóztatásba helyezett a Völner–Schadl-ügyben, amiben „előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények” miatt nyomoznak – tudta meg az RTL Klub Házon kívül című műsora.

Eredetileg Schadl Györgyöt és a gyakran csak „gazdámként” említett R.-t, illetve a végrehajtói kar elnökének sofőrjét tartóztatták le, bár az ügyészség 6 ember letartóztatását indítványozta. A bíróság elsőre elutasította a három meg nem nevezett ember letartóztatását, de a főügyészség fellebbezése után megváltoztatta a döntést.

Négy miniszter és több államtitkár, félvilági figurák és tekintélyes professzorok is felbukkannak Schadl György és a többi gyanúsított ügyében keletkezett nyomozati anyagban. Ebben a cikkben segítettünk eligazodni, a Völner–Schadl-ügyről írt cikksorozatunk pedig itt található.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt