Világi Oszkáré lett a Győri ETO FC-t működtető cég

foci
2022 február 03., 10:14
comments 2

Világi Oszkár, a MOL-csoport vezérigazgató-helyettese, a MOL igazgatóságának tagja lett a Győri ETO FC-t működtető cég, az ETO Futball Sportszervező és Szolgáltató Kft. új tulajdonosa - írja az MTI. Világi a hírt Győr polgármesterével, Dézsi Csaba Andrással (Fidesz-KDNP) közös sajtótájékoztatón jelentette be csütörtökön. Világi Oszkár tulajdona a dunaszerdahelyi labdarúgóklub (DAC) is.

Világi Oszkár
photo_camera Világi Oszkár Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

Mint mondta, célja egyrészt az, hogy a csapat visszakerüljön a NB I-be, a „következő szezon elejére készen kell lennie a csapatnak arra, hogy feljusson”. További cél, hogy igazi szurkolói közösség épüljön Győrben.

Nem ez az egyetlen történés az ETO táján mostanában: 2021. december 31-én indult a licit a felszámolás alatt álló ETO Park Kft. és a Győri ETO FC Labdarúgó Kft. vagyonáról (Vég Márton cikke a témában itt található). Egyetlen licitáló volt, aki meg is szerezte mindkettőt, összesen 10 milliárd forintért, de a kiléte egyelőre nem ismert.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.