Volodimir Klicskó a hazaszeretet miatt jelentkezett tartalékos katonának az ukrán hadseregbe

külföld
2022 február 03., 05:32
comments 5

Szerdán Volodimir Klicskó (orosz átírásban Vlagyimir) korábbi nehézsúlyú bokszbajnok jelentkezett Ukrajna tartalékos haderejébe Kijevben. Azt mondta, a hazaszeretete arra sarkallja, hogy megvédje az országot. Az orosz hadsereg az utóbbi hetekben több tízezres csapatot vonultatott fel a két ország határánál, bár állításuk szerint nem szándékoznak lerohanni Ukrajnát.

Volodimir Klicsko
photo_camera Volodimir Klicsko Fotó: FELIX KONIG/dpa Picture-Alliance via AFP

Szerdán nyitott meg Kijevben a Területvédelmi Erők toborzóközpontja, ennek nyitásánál volt ott Volodimir Klicskó és bátyja, a szintén korábbi bokszbajnok Vitalij Klicskó, aki most Kijev polgármestere.

„Egy kerületre innen jár a kislányom iskolába. Az iskola jelenleg bezárt, mert a nagykövetek hazaküldték a családokat – mondta Volodimir Klicskó, arra utalva, hogy több nagykövetség is hazahívta az alkalmazottait. - A városom, az otthonom, a családom, a szomszédaim, a lányom iránti szeretet hozott ma ide, ezért teszem meg ezt a lépést és veszek most részt a területvédelemben.”

Vitalij Klicskó azt is elmondta, hogy alapvetően azt részesítenék előnyben, ha diplomáciai úton rendeznék az Oroszországgal fennálló konfliktust. „Ha nem sikerül, akkor fel kell készülnünk arra, hogy fegyvert vegyünk a kezünkbe, és megvédjük az országot” - mondta. A polgármester korábban élesen kritizálta Németország gyenge fellépését a konfliktus során. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.