Volodimir Klicskó a hazaszeretet miatt jelentkezett tartalékos katonának az ukrán hadseregbe

külföld
február 3., 5:32
comments 5

Szerdán Volodimir Klicskó (orosz átírásban Vlagyimir) korábbi nehézsúlyú bokszbajnok jelentkezett Ukrajna tartalékos haderejébe Kijevben. Azt mondta, a hazaszeretete arra sarkallja, hogy megvédje az országot. Az orosz hadsereg az utóbbi hetekben több tízezres csapatot vonultatott fel a két ország határánál, bár állításuk szerint nem szándékoznak lerohanni Ukrajnát.

photo_camera Volodimir Klicsko Fotó: FELIX KONIG/dpa Picture-Alliance via AFP

Szerdán nyitott meg Kijevben a Területvédelmi Erők toborzóközpontja, ennek nyitásánál volt ott Volodimir Klicskó és bátyja, a szintén korábbi bokszbajnok Vitalij Klicskó, aki most Kijev polgármestere.

„Egy kerületre innen jár a kislányom iskolába. Az iskola jelenleg bezárt, mert a nagykövetek hazaküldték a családokat – mondta Volodimir Klicskó, arra utalva, hogy több nagykövetség is hazahívta az alkalmazottait. - A városom, az otthonom, a családom, a szomszédaim, a lányom iránti szeretet hozott ma ide, ezért teszem meg ezt a lépést és veszek most részt a területvédelemben.”

Vitalij Klicskó azt is elmondta, hogy alapvetően azt részesítenék előnyben, ha diplomáciai úton rendeznék az Oroszországgal fennálló konfliktust. „Ha nem sikerül, akkor fel kell készülnünk arra, hogy fegyvert vegyünk a kezünkbe, és megvédjük az országot” - mondta. A polgármester korábban élesen kritizálta Németország gyenge fellépését a konfliktus során. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt