Völner Pál kezdeményezésére kapott diplomata-útlevelet Schadl György

február 4., péntek 15:05
10

„A volt kamarai elnök diplomata-útlevele kapcsán azt tudom mondani, hogy a tavalyi év februárjában kaptam egy hivatalos kezdeményezést az igazságügyi miniszter helyettesétől, Völner Pál államtitkár úrtól arra, hogy a kamarai elnöknek állítsunk ki diplomata-útlevelet” – közölte Szijjártó Péter egy mai sajtótájékoztatón az ATV kérdésére.

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely minisztertől mi is próbáltuk megtudni, miért kapott diplomata-útlevelet Schadl, amire annyit mondott, nem tudja, majd helyesbített, hogy tudomása szerint minden kamarai vezetőnek van ilyenje. A végrehajtói kar viszont 2015 ősze óta nem kamarai formában működik, de Gulyás tippje egyébként sem stimmelt, a kamarai elnökök sem jogosultak erre. Aki viszont a törvény szerint nem jogosult, annak rendkívül indokolt esetben a külügyminiszter adhat diplomata-útlevelet.

Szijjártó ma azt mondta, ha egy másik minisztérium miniszterhelyettese ilyen kérelemmel fordul hozzá, ő annak eleget szokott tenni.

„Eleget tettem ennek a kérelemnek tavaly februárban is, idén januárban pedig visszavontuk a diplomata-útlevelet az ismert okokból” – tette hozzá.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt