A háborús készülődés hatására megugrott Putyin népszerűsége

érdekes adat
2022 február 05., 07:59
comments 7

Egy pénteken megjelent felmérés szerint januárban növekedni kezdtek Vlagyimir Putyin elnök népszerűségi mutatói, miután újra kiélezte a feszültséget a Nyugattal Ukrajna miatt. A Levada Center kutatása szerint az elnök támogatottsága a decemberi 65 százalékról mostanra 69-re ugrott. Az elutasítottsága pedig a korábbi 34 százalékról 29-re csökkent.

De ugyanebben az időszakban Mihail Misusztyin miniszterelnököt, kormányát és az orosz törvényhozást is jobban kedvelték a választók, mint korábban. Már 50 százalék volt azoknak az aránya, akik szerint Oroszországban jó irányba mennek a dolgok, a kétkedők aránya pedig csak 39 százalék volt.

A felméréshez a Levada 1626 mebert kérdezett meg Oroszország 50 különböző régiójából január 27. és február 2. között. (The Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.