Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnoknak tűnt, végül kizárták, Liu Shaoang bronzérmes

sport
2022 február 07., 13:23
comments 42

Három hazai, kínai versenyző ellen léptek jégre a magyar Liu testvérek a pekingi téli olimpián a rövidpályás gyorskorcsolya férfi 1000 méteres számának döntőjében. Ebben a számban Liu Shaolin Sándor a világbajnoki cím védője, az aktuális ranglistán Shaoang a hatodik, Sándor a nyolcadik.

A döntőben, hasonlóan az elődöntőhöz, Liu Shaoang azonnal az élre állt, a bátyja viszont lemaradt, nem sokkal később már az utolsó, ötödik helyen haladt, de ekkor lefújták a menetet jéghiba miatt.

Az újraindítás után Liu Shaoang lökdösődésbe keveredett és úgy tűnt, hogy lényegében kiszállt a tülekedésből, épp amikor a bátyja az élre állt. Liu Shaolin Sándort két hazai üldözte, az egyikük leszakadt, hogy a végén Liu Shaolin Sándor vad szökkenéssel, egy kínai versenyzővel szinte összekapaszkodva robbanjon be a célba.

Úgy tűnt, hogy megnyerte a magyar rövidpályás gyorskorcsolya és általában a magyar sport első egyéni téli olimpiai aranyérmét. De ez még nem volt hivatalos, a videózás után pedig úgy döntöttek a versenybírók, hogy Liu Shaolin Sándor szabálytalan volt, sárga lappal így kizárták. Nemhogy nem lett bajnok, érmes sem lett. Öccse a videózások eredményeként - az őt kilökő kínait kizárták - viszont megnyerte a bronzérmet. Ez a magyar csapat második érme a pekingi olimpián.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.