Polt Péter: Törvényesen van szabadlábon Völner Pál

február 7., hétfő 16:15
10

Vadai Ágnes január 23-án tett fel írásbeli kérdéseket Polt Péternek „Miért látható ilyen sok eljárási ellentmondás a Völner ügyben?” címmel. A DK-s képviselő kérdései között szerepel az is, hogy miért nem tartóztatták még le a korrupcióval gyanúsított egykori államtitkárt, amikor az ügyben a szintén gyanúsított Schadl Györgyöt, a bírósági végrehajtói kar elnökét igen.

A legfőbb ügyész válasza szerint:

  • „a kényszerintézkedések esetében az arányosság elvét nem a terheltek viszonylatában kell alkalmazni, mindig az érintett személy vonatkozásában megállapított tényektől és körülményektől függ, mi az arányos kényszerintézkedés”, és
  • „a Központi Nyomozó Főügyészség és a Fővárosi Nyomozó Ügyészség törvényesen, megalapozottan és szakszerűen járt el a kérdéssel érintett ügyekben”.

Polt Péter válasza szerint nincs törvényes lehetőség arra, hogy az ügyészek ellen tett feljelentés ügyében ne az ügyészség intézkedjen.

Polt Péter volt fideszes politikus, legfőbb ügyész Hadházy Ákos azonnali kérdésére válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. október 17-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Csütörtökön tartja az alakuló ülését a bizottság, ami kivizsgálja Schadl György gyanús fővárosi ingatlanügyeit. A vizsgálatról szóló jelentést március végére kell elkészíteniük. (via HVG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt