Polt Péter: Törvényesen van szabadlábon Völner Pál

bűnügy
2022 február 07., 16:15
comments 10

Vadai Ágnes január 23-án tett fel írásbeli kérdéseket Polt Péternek „Miért látható ilyen sok eljárási ellentmondás a Völner ügyben?” címmel. A DK-s képviselő kérdései között szerepel az is, hogy miért nem tartóztatták még le a korrupcióval gyanúsított egykori államtitkárt, amikor az ügyben a szintén gyanúsított Schadl Györgyöt, a bírósági végrehajtói kar elnökét igen.

A legfőbb ügyész válasza szerint:

  • „a kényszerintézkedések esetében az arányosság elvét nem a terheltek viszonylatában kell alkalmazni, mindig az érintett személy vonatkozásában megállapított tényektől és körülményektől függ, mi az arányos kényszerintézkedés”, és
  • „a Központi Nyomozó Főügyészség és a Fővárosi Nyomozó Ügyészség törvényesen, megalapozottan és szakszerűen járt el a kérdéssel érintett ügyekben”.

Polt Péter válasza szerint nincs törvényes lehetőség arra, hogy az ügyészek ellen tett feljelentés ügyében ne az ügyészség intézkedjen.

photo_camera Polt Péter volt fideszes politikus, legfőbb ügyész Hadházy Ákos azonnali kérdésére válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. október 17-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Csütörtökön tartja az alakuló ülését a bizottság, ami kivizsgálja Schadl György gyanús fővárosi ingatlanügyeit. A vizsgálatról szóló jelentést március végére kell elkészíteniük. (via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt