Polt Péter: Törvényesen van szabadlábon Völner Pál

bűnügy
2022 február 07., 16:15
comments 10

Vadai Ágnes január 23-án tett fel írásbeli kérdéseket Polt Péternek „Miért látható ilyen sok eljárási ellentmondás a Völner ügyben?” címmel. A DK-s képviselő kérdései között szerepel az is, hogy miért nem tartóztatták még le a korrupcióval gyanúsított egykori államtitkárt, amikor az ügyben a szintén gyanúsított Schadl Györgyöt, a bírósági végrehajtói kar elnökét igen.

A legfőbb ügyész válasza szerint:

  • „a kényszerintézkedések esetében az arányosság elvét nem a terheltek viszonylatában kell alkalmazni, mindig az érintett személy vonatkozásában megállapított tényektől és körülményektől függ, mi az arányos kényszerintézkedés”, és
  • „a Központi Nyomozó Főügyészség és a Fővárosi Nyomozó Ügyészség törvényesen, megalapozottan és szakszerűen járt el a kérdéssel érintett ügyekben”.

Polt Péter válasza szerint nincs törvényes lehetőség arra, hogy az ügyészek ellen tett feljelentés ügyében ne az ügyészség intézkedjen.

Polt Péter volt fideszes politikus, legfőbb ügyész Hadházy Ákos azonnali kérdésére válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. október 17-én.
photo_camera Polt Péter volt fideszes politikus, legfőbb ügyész Hadházy Ákos azonnali kérdésére válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. október 17-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Csütörtökön tartja az alakuló ülését a bizottság, ami kivizsgálja Schadl György gyanús fővárosi ingatlanügyeit. A vizsgálatról szóló jelentést március végére kell elkészíteniük. (via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.