24.hu: Mészáros cége tízmilliárdért vásárolt műtrágyát Bige Lászlótól

február 8., kedd 7:28
9

Miközben Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa látványos konfliktusban van a kormánnyal és a hatóságokkal, Mészáros Lőrinc érdekeltsége tízmilliárd forintért vásárolt tőle műtrágyát, írja a 24.hu. A lap szerint az Agrolink Zrt. tízezer tonna műtrágyát vett akciós áron. A két cég nem erősítette meg, de nem is tagadta a hírt.

Bige László Fotó: Bodnár Boglárka/MTI/MTVA

Az Agrolink a Csányi Sándor-féle KITE Zrt.-vel rivalizál az agrárpiacon, ahogy Csányi és Bige is híresen rossz viszonyban vannak egymással. Bige szerint Csányi próbálja őt tönkretenni Orbán Viktor engedélyével, így próbálja megszerezni a cégbirodalmát. Érdekes, hogy a Lázár János-féle Ménesbirtok az Átlátszó szerint éppen a KITE-től vásárolt műtrágyát.

A Nitrogénművek tavaly 11 milliárd forintos bírságot kapott a versenyhivataltól kartellezés miatt, amit Bige tagad. A műtrágyamágnás azóta nyíltan támogatja Márki-Zay Péter kampányát.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt