24.hu: Mészáros cége tízmilliárdért vásárolt műtrágyát Bige Lászlótól

üzlet
2022 február 08., 07:28
comments 7

Miközben Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa látványos konfliktusban van a kormánnyal és a hatóságokkal, Mészáros Lőrinc érdekeltsége tízmilliárd forintért vásárolt tőle műtrágyát, írja a 24.hu. A lap szerint az Agrolink Zrt. tízezer tonna műtrágyát vett akciós áron. A két cég nem erősítette meg, de nem is tagadta a hírt.

Bige László
photo_camera Bige László Fotó: Bodnár Boglárka/MTI/MTVA

Az Agrolink a Csányi Sándor-féle KITE Zrt.-vel rivalizál az agrárpiacon, ahogy Csányi és Bige is híresen rossz viszonyban vannak egymással. Bige szerint Csányi próbálja őt tönkretenni Orbán Viktor engedélyével, így próbálja megszerezni a cégbirodalmát. Érdekes, hogy a Lázár János-féle Ménesbirtok az Átlátszó szerint éppen a KITE-től vásárolt műtrágyát.

A Nitrogénművek tavaly 11 milliárd forintos bírságot kapott a versenyhivataltól kartellezés miatt, amit Bige tagad. A műtrágyamágnás azóta nyíltan támogatja Márki-Zay Péter kampányát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.