Egy év börtönre ítélték a 80 éves szerencsejátékfüggő apácát az Egyesült Államokban, mert ellopott 260 millió forintnyi dollárt

külföld
2022 február 08., 18:14
comments 4

Egy év börtönt kapott a 80 éves Mary Margaret Kreuper kaliforniai apáca, amiért 2008 ás 2018 között összesen 835 ezer dollárt, azaz kb. 259 millió forintot lopott el az általa igazugatott egyházi iskolától, hogy szerencsejátékszenvedélyét finanszírozza.

„Vétkeztem, megszegtem a törvényt, és nincs rá mentségem” - mondta Kreuper, aki egy Los Angeles Torrance negyedében lévő katolikus iskolát vezetett. „Cselekedeteimmel megszegtem fogadalmamat, a rám vonatkozó parancsolatokat, törvényeket és mindenek előtt visszaéltem azzal a szent bizalommal, amit olyan sokan belém vetettek. Tévedtem, és mélységesen bánom, hogy olyan sok embernek fájdalmat és szenvedést okoztam.”

Az iskola, amit az apáca igazgatott és meglopott
photo_camera Az iskola, amit az apáca igazgatott és meglopott

Az apáca már az eljárás kezdetekor sem tagadta bűnösségét, elismerte, hogy az iskola kasszájába érkező adományokból és tandíjakból tulajdonított el pénzt. A bírósági ítélet szerint az asszonynak vissza kell fizetnie az iskolának 835 ezer dollárt jóvátételként. (NBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.