Egy év börtönre ítélték a 80 éves szerencsejátékfüggő apácát az Egyesült Államokban, mert ellopott 260 millió forintnyi dollárt

külföld
február 8., 18:14
comments 4

Egy év börtönt kapott a 80 éves Mary Margaret Kreuper kaliforniai apáca, amiért 2008 ás 2018 között összesen 835 ezer dollárt, azaz kb. 259 millió forintot lopott el az általa igazugatott egyházi iskolától, hogy szerencsejátékszenvedélyét finanszírozza.

„Vétkeztem, megszegtem a törvényt, és nincs rá mentségem” - mondta Kreuper, aki egy Los Angeles Torrance negyedében lévő katolikus iskolát vezetett. „Cselekedeteimmel megszegtem fogadalmamat, a rám vonatkozó parancsolatokat, törvényeket és mindenek előtt visszaéltem azzal a szent bizalommal, amit olyan sokan belém vetettek. Tévedtem, és mélységesen bánom, hogy olyan sok embernek fájdalmat és szenvedést okoztam.”

photo_camera Az iskola, amit az apáca igazgatott és meglopott

Az apáca már az eljárás kezdetekor sem tagadta bűnösségét, elismerte, hogy az iskola kasszájába érkező adományokból és tandíjakból tulajdonított el pénzt. A bírósági ítélet szerint az asszonynak vissza kell fizetnie az iskolának 835 ezer dollárt jóvátételként. (NBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt