Meghurcolta a kínai internet a korcsolyázót, mert többször elesett a jégen

február 8., kedd 11:43
21

Több száz posztot töröltek a Weibo nevű kínai közösségi oldalon, annyira keményen szidalmazták Zsu Jit, az amerikai születésű korcsolyázót, aki többször elesett verseny közben a téli olimpián.

Fotó: ZHANG YUWEI/Xinhua via AFP

Sokan a származásán és silány nyelvtudásán gúnyolódtak, mások alaptalan vádakat fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, hogy csak tudós apja miatt került be a csapatba, írja a BBC. Zsu Ji amerikai állampolgárságát feladva csatlakozott 2018-ban a kínai válogatotthoz.

Vasárnapi esései után azt nyilatkozta, nagyon nagy nyomást érzett, miután Kínában mindenki meglepődött azon, hogy beválogatták. Mint mondta, nagyon szerette volna megmutatni, mire képes, és sajnálja, hogy nem sikerült.

Fotó: CAO CAN/Xinhua via AFP

Hétfőn, miután ismét többször elesett, újabb pocskondiázásban volt része. „Utálom, hogy bőg. Megold az bármit is?” - írta valaki. A Globel Times című, központi, angol nyelvű lap korábbi főszerkesztője viszont megvédte a sportolót, mondván, hogy ez internetes zaklatás, és a kommentelők túl messzire mentek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt