Meghurcolta a kínai internet a korcsolyázót, mert többször elesett a jégen

sport
2022 február 08., 11:43
comments 21

Több száz posztot töröltek a Weibo nevű kínai közösségi oldalon, annyira keményen szidalmazták Zsu Jit, az amerikai születésű korcsolyázót, aki többször elesett verseny közben a téli olimpián.

photo_camera Fotó: ZHANG YUWEI/Xinhua via AFP

Sokan a származásán és silány nyelvtudásán gúnyolódtak, mások alaptalan vádakat fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, hogy csak tudós apja miatt került be a csapatba, írja a BBC. Zsu Ji amerikai állampolgárságát feladva csatlakozott 2018-ban a kínai válogatotthoz.

Vasárnapi esései után azt nyilatkozta, nagyon nagy nyomást érzett, miután Kínában mindenki meglepődött azon, hogy beválogatták. Mint mondta, nagyon szerette volna megmutatni, mire képes, és sajnálja, hogy nem sikerült.

photo_camera Fotó: CAO CAN/Xinhua via AFP

Hétfőn, miután ismét többször elesett, újabb pocskondiázásban volt része. „Utálom, hogy bőg. Megold az bármit is?” - írta valaki. A Globel Times című, központi, angol nyelvű lap korábbi főszerkesztője viszont megvédte a sportolót, mondván, hogy ez internetes zaklatás, és a kommentelők túl messzire mentek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.