Meghurcolta a kínai internet a korcsolyázót, mert többször elesett a jégen

sport
2022 február 8., 11:43
comments 21

Több száz posztot töröltek a Weibo nevű kínai közösségi oldalon, annyira keményen szidalmazták Zsu Jit, az amerikai születésű korcsolyázót, aki többször elesett verseny közben a téli olimpián.

photo_camera Fotó: ZHANG YUWEI/Xinhua via AFP

Sokan a származásán és silány nyelvtudásán gúnyolódtak, mások alaptalan vádakat fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, hogy csak tudós apja miatt került be a csapatba, írja a BBC. Zsu Ji amerikai állampolgárságát feladva csatlakozott 2018-ban a kínai válogatotthoz.

Vasárnapi esései után azt nyilatkozta, nagyon nagy nyomást érzett, miután Kínában mindenki meglepődött azon, hogy beválogatták. Mint mondta, nagyon szerette volna megmutatni, mire képes, és sajnálja, hogy nem sikerült.

photo_camera Fotó: CAO CAN/Xinhua via AFP

Hétfőn, miután ismét többször elesett, újabb pocskondiázásban volt része. „Utálom, hogy bőg. Megold az bármit is?” - írta valaki. A Globel Times című, központi, angol nyelvű lap korábbi főszerkesztője viszont megvédte a sportolót, mondván, hogy ez internetes zaklatás, és a kommentelők túl messzire mentek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt