Olimpiai bronzéremmel fejezte be kivételesen sikeres pályafutását Viktor Ajvan Uajld

február 8., kedd 18:53

Befejezi pályafutását minden idők legsikeresebb orosz snowboardosa, Viktor Ajvan Uajld (Виктор Айван Уайлд), akit Vic Wild néven is ismerhetnek a téli sportok kedvelői.

Az amerikai születésű sportoló 35 évesen döntött úgy, hogy szögre akasztja a hódeszkát, miután a pekingi olimpián bronzérmes lett párhuzamos óriás-műlesiklásban.

Vic Wild és a pekingi bronz Fotó: BEN STANSALL/AFP

Uajld-Wild a 2010/11-es szezonig az USA színeiben versenyzett, ekkor feleségül vette a szintén hódeszkás Aljona Zavarzinát, majd orosz állampolgárságot szerzett, így a 2014-es szocsi olimpián már új hazájának állampolgáraként lett kétszeres bajnok, ez egészen példátlanul sikeres szereplésnek számít.

2021-ben ugyan elvált Zavarzinától, ám azóta is Oroszországban élt, orosz színekben versenyzett, illetve a szentpétervári óragyár stratégiai igazgatóhelyetteseként dolgozott. A párhuzamos óriás-műlesiklást egyébiránt az osztrák Bejnamin Karl nyerte Pekingben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt