Olimpiai bronzéremmel fejezte be kivételesen sikeres pályafutását Viktor Ajvan Uajld

sport
2022 február 08., 18:53

Befejezi pályafutását minden idők legsikeresebb orosz snowboardosa, Viktor Ajvan Uajld (Виктор Айван Уайлд), akit Vic Wild néven is ismerhetnek a téli sportok kedvelői.

Az amerikai születésű sportoló 35 évesen döntött úgy, hogy szögre akasztja a hódeszkát, miután a pekingi olimpián bronzérmes lett párhuzamos óriás-műlesiklásban.

photo_camera Vic Wild és a pekingi bronz Fotó: BEN STANSALL/AFP

Uajld-Wild a 2010/11-es szezonig az USA színeiben versenyzett, ekkor feleségül vette a szintén hódeszkás Aljona Zavarzinát, majd orosz állampolgárságot szerzett, így a 2014-es szocsi olimpián már új hazájának állampolgáraként lett kétszeres bajnok, ez egészen példátlanul sikeres szereplésnek számít.

2021-ben ugyan elvált Zavarzinától, ám azóta is Oroszországban élt, orosz színekben versenyzett, illetve a szentpétervári óragyár stratégiai igazgatóhelyetteseként dolgozott. A párhuzamos óriás-műlesiklást egyébiránt az osztrák Bejnamin Karl nyerte Pekingben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.