Liu Shaoang a 4., Liu Shaolin Sándor a 6. lett 1500 méteren

sport
2022 február 09., 13:30
comments 2

Biztató előfutamokat követően állt rajthoz a két Liu testvér a téli olimpián a rövidpályás gyorskorcsolya férfi 1500 méteres számában. Liu Shaolin Sándor - akinek ez egyébként talán a legkevésbé erős száma - a negyeddöntőben olimpiai rekordot repesztett. Liu Shaoang pedig - aki ezen a távon vb-ezüstérmes - laza és taktikus versenyzéssel, látszatra erőfeszítés nélkül nyerte a saját elődöntőjét.

A döntő azonban totálisan kiszámíthatatlannak ígérkezett, mivel az utolsó elődöntő rengeteg lökdösődése miatt az eddig is sokat kritizált bírók a tervezett 7 helyett végül összesen 10 versenyzőt juttattak be a döntőbe. Ez ebben a sportágban az igen kicsi és szűk pálya és a nagy sebesség miatt különösen sokat számít.

Ehhez képest kicsúszás végül nem volt. A két magyar kezdetben a 2.-3. helyen haladt, aztán indult a kavargás. Mivel ilyen sok versenyző miatt hátsó pozícióból esélytelennek tűnt a siker, a verseny közepe táján folyamatosak voltak az előzési kísérletek. Liuék kissé visszacsúsztak, de tartották magukat az utolsó körig éremesélyes pozícióban. A legvégére az idősebb testvér kissé elfáradt, Liu Shaoangban végig benne volt a még nagyobb meglepetés, de nem tudott elég jól helyezkedni így a testvérek végül a 4. és 6. helyen futottak be.

A jó formában lévő magyarok még 500 méteren - ahol eleve sokkal erősebbek - és váltóban küzdhetnek érmekért és helyezésekért a téli olimpián.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.