Elgázolta az 5 éves kislányt a nyíregyházi elektromos rolleres, és még a segítségnyújtást is elmulasztotta

Engedélyezte a közvetítői eljárást a Nyíregyházi Járási Ügyészség annak az ételfutárként dolgozó férfinak, aki munka közben elektromos rollerével elgázolt egy ötéves kislányt, majd a helyszínt segítségnyújtás nélkül elhagyta – olvasható az SZSZB megyei főügyészség közleményében.

A baleset még tavaly márciusban történt.

A nyomozás adatai szerint az ételfutárként dolgozó fiatalember 2021. március 26-án Nyíregyháza központjában, a Kossuth téren hajtott át elektromos rollerrel, ahova amúgy csak kerékpárral lehet behajtani, azt is maximum 10 km/h sebességgel. Ugyanekkor sétált a téren egy babakocsit toló édesanya az ötéves kislányával. Az akkor éppen gyér forgalmú területen a rolleres kikerülhette volna a sétálókat, ennek ellenére köztük próbált fékezés nélkül áthajtani. A kislányt elgázolta, két méterrel arrébb lökte.

Az áldozatnak nyolc napon belül gyógyuló fejsérülése és térdzúzódása keletkezett.

Az ételfutár is felborult, de felállt, és anélkül hagyta el a helyszínt, hogy meggyőződött volna róla, megsérült-e valaki, kell-e mentőt hívni.

Az édesanya a közelben járőröző rendőröknek elmesélte a történteket, majd a mentőt is kihívták, a kislányt kórházba szállították. Az ételfutár kis idő elteltével visszatért a helyszínre, és a rendőröknek elmondta, hogy ő okozta a balesetet.

A rendőrség „segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette” miatt hallgatta ki gyanúsítottként. Ezért a bűncselekményért a törvény szerint három évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Figyelemmel azonban az elkövető vallomására, büntetlen előéletére, illetve arra, hogy a kislány édesanyja is szeretné bírósági eljáráson kívül elintézni az ügyet, a közlekedési ügyész elrendelte a közvetítést a felek között.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt