Több mint kétszáz esetet tárt fel a portugál egyház szexuális visszaélésekkel foglalkozó bizottsága

egyház
2022 február 10., 11:54
comments 2

Az első egy hónapban 214-en számoltak be egyházon belüli szexuális visszaélésről a Portugál Katolikus Egyház által január elsején alapított bizottságnak, írja az AP.

A vádak 1933 és 2006 között születettektől érkeztek, voltak tehát, akik fél évszázadon át titokban tartották és elfojtották traumáikat. A Katolikus Egyház ezért is érezte fontosnak a bizottság létrejövetelét. Két éve már történt hasonló kezdeményezés, de az nem sok eredménnyel járt, miután a nyomozások nagy részét félbehagyták megfelelő mennyiségű és erősségű bizonyíték hiányában.

Az eddigi vizsgálatokból kiderült, hogy bizonyos egyházi személyekhez több szexuális visszaélés is köthető. A bizottság a szegényebb régiókban is megpróbál lehetőséget biztosítani az áldozatoknak, hogy hallathassák a hangjukat. Ezt az is megnehezítheti, hogy a jelentkezés a meghallgatások előtt csak online kivitelezhető.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt