Újabb LMP-s találta ki, hogy elindul a közös ellenzéki jelölt ellen az egyik billegő körzetben

február 10., csütörtök 16:29
28

Az LMP badacsonytomaji önkormányzati képviselője, Takács Lajos csütörtök délután jelentette be, hogy ő is elindul a Veszprém 3-as választókörzetben, ahol egyébként Rig Lajost az egyesült ellenzék közös jelöltje. Hasonló húzás miatt a párt éppen aznap függesztette fel Hajdu Mária tagságát, mert ő is indulni készül a közös ellenzéki jelölttel szemben a budapesti 3-as választókörzetben.

Takács Lajos beindul Fotó: Takács Lajos/Facebook

Takács a Telexnek azt mondta, azért nem indult az előválasztáson, mert „nem éreztem úgy, hogy részt kell vennem. Azt sem tudtam, hogy hány jelölt lesz, és kik fognak indulni”. Az LMP a lapnak az ügyről azt mondta, hogy Takács indulásával egyértelműen szembefordult a párttal, ezért többé nem tagja az LMP-nek. Egyben a szavazóktól azt kérik, hogy „ne dőljenek be a politikai éleslátásukat csak az aláírásgyűjtés előtt pár órával hirtelen megtaláló indulóknak, és minden körzetben támogassák szavazatukkal az előválasztáson győztes jelölteket”. A Fidesz hivatalos jelöltje a körzetben egyébként Navracsics Tibor.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt