A DM-ben is lehet majd antigén gyorstesztet venni, a Mol még nem döntött

járvány
2022 február 11., 09:01
comments 6

"Igen, tervezzük bevezetni a COVID gyorstesztek forgalmazását. Jelenleg dolgozunk az optimális szortiment kialakításán annak érdekében, hogy vásárlóinkat mind szélesebb körben ki tudjuk szolgálni" - válaszolta lapunknak a Drogerie Markt (DM).

A kormány még kedd este engedélyezte, hogy a veszélyhelyzet alatt a kiskereskedelemben is lehessen önellenőrzési célt szolgáló SARS-CoV-2-fertőzés kimutatására szánt antigén gyorsteszteket árulni. Korábban csak gyógyszertárban és gyógyászati segédeszközöket forgalmazó üzletben lehetett ilyet vásárolni

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) pedig csütörtökön közölte, hogy csak a gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazási engedéllyel rendelkező üzletek forgalmazhatnak gyorstesztet. Ezt az engedélyt az OGYÉI-től kérhetik a kiskereskedelmi egységek. Jelenleg 758 kiskereskedelmi üzletnek van ilyen engedélye. A várakozás szerint várhatóan nő az árverseny, ezáltal csökkenhet az antigén gyorstesztek ára.

"A MOL rendelkezik gyógyszerforgalmazási engedéllyel, és országszerte 126 helyszínen értékesítünk is nem vényköteles gyógyszerkészítményeket. Az antigén gyorstesztek forgalmazásának lehetőségét egyelőre vizsgáljuk" - válaszolta az olajtársaság. A nagyobb kiskereskedelmi-láncokat is megkérdeztük, de egyelőre nem kaptunk választ.

A péntek reggeli adatok szerint 11 559 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 695 991 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.