Letették a 19 milliárdos stadion alapkövét Nyíregyházán

sport
2022 február 11., 12:00
comments 5

Hamarosan építeni kezdik Nyíregyháza új, 8150 férőhelyes futballstadionját. Szabó Tünde sportállamtitkár az alapkőletételen azt mondta, Magyarország történetének legnagyobb sportlétesítmény-fejlesztése zajlik, Nyíregyházán pedig a három alapsportág, az úszás, az atlétika és a torna mellett egy negyedik, a futball is új otthont kap.

Kovács Ferenc fideszes polgármester arról beszélt, hogy az 1958-ban megépült stadionon története alatt csak kisebb javításokat végeztek, a mostani beruházás eredményeként azonban modern, UEFA-2-es minősítésű arénája lesz Nyíregyházának.

A stadion 19 milliárd forintba kerül, bár eredetileg 10, majd 14 milliárdot szántak volna rá. A tervek szerint 2023 végére készülnek el vele.

Az építkezésre kiírt közbeszerzés győztese a Puskás Aréna építésében is résztvevő Épkar Zrt., valamint a nyíregyházi székhelyű Nyír-Wetland Generál Zrt. konzorciuma volt. Alvállalkozóként szerepet kap a Magyar Építők Zrt. is.

A Nyíregyháza jelenleg a 6. helyen áll a másodosztályban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt