Matolcsy betiltaná a kriptovaluták bányászatát és kereskedelmét az EU-ban

február 11., péntek 16:03
22

Ideje betiltani a kriptovaluták bányászatát és kereskedelmét az EU-ban, írja Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a jegybank Facebook-oldalán. Matolcsy egyetért azzal, hogy Kína múlt szeptemberben minden kriptovalutával végzett tevékenységet törvényellenesnek nyilvánított, az orosz központi bank pedig a kriptovaluták bányászatának és kereskedelmének betiltását javasolja.

“Teljes mértékben egyetértek a javaslattal és támogatom az EU fő pénzügyi szabályozó szervének álláspontját, miszerint az Uniónak be kellene tiltania a legtöbb új, a bitcoinhoz hasonló eszköz bányászatának gyakorlatát. Egyértelmű, hogy a kriptovaluták illegális tevékenységeket is támogathatnak és általában pénzügyi piramisjátékot eredményeznek” - szerepel a bejegyzésben.

A jegybankelnök szerint az EU országainak közösen fellépve kellene megelőzniük az új pénzügyi piramisjátékok és buborékok kialakulását. Zárásként Matolcsy azt írja, hogy az uniós állampolgárok és cégek külföldön, a szabályozó szervek ellenőrzése mellett tarthatnának kriptovalutákat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt