Matolcsy betiltaná a kriptovaluták bányászatát és kereskedelmét az EU-ban

gazdaság
2022 február 11., 16:03
comments 22

Ideje betiltani a kriptovaluták bányászatát és kereskedelmét az EU-ban, írja Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a jegybank Facebook-oldalán. Matolcsy egyetért azzal, hogy Kína múlt szeptemberben minden kriptovalutával végzett tevékenységet törvényellenesnek nyilvánított, az orosz központi bank pedig a kriptovaluták bányászatának és kereskedelmének betiltását javasolja.

“Teljes mértékben egyetértek a javaslattal és támogatom az EU fő pénzügyi szabályozó szervének álláspontját, miszerint az Uniónak be kellene tiltania a legtöbb új, a bitcoinhoz hasonló eszköz bányászatának gyakorlatát. Egyértelmű, hogy a kriptovaluták illegális tevékenységeket is támogathatnak és általában pénzügyi piramisjátékot eredményeznek” - szerepel a bejegyzésben.

A jegybankelnök szerint az EU országainak közösen fellépve kellene megelőzniük az új pénzügyi piramisjátékok és buborékok kialakulását. Zárásként Matolcsy azt írja, hogy az uniós állampolgárok és cégek külföldön, a szabályozó szervek ellenőrzése mellett tarthatnának kriptovalutákat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.