Negyeddöntőbe jutottak a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók

sport
2022 február 11., 12:13

Mindhárom magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyázó negyeddöntőbe jutótt 500 méteren a pekingi téli olimpián. Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang első, Krueger John-Henry pedig második helyezett lett.

A magyarok közül először a szám világkupagyőztese, a vegyesváltóval pekingi bronzérmes, 1500 méteren hatodik, 1000 méteren pedig két szabálytalanság miatt a mezőny végére sorolt Liu Shaolin futott, ellenfele volt a francia Sebastien Lepape, a japán Kikucsi Kota és a dél-koreai Li Dzsune Szeo. Az FTC gyorskorcsolyázója nem bízott semmit a véletlenre, azonnal élre állt, meglógott a többiektől, így 40,948 másodperccel elsőként haladt át a célvonalon.

photo_camera Liu Shaolin Sándor Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A vegyes stafétával szintén harmadik helyezett, 1000 méteren még amerikai színekben négy éve olimpiai második, ezen a távon a világkupában 9. Kruegernek a szám Európa-bajnoka, az orosz Konsztantyin Ivlijev, valamint a lett Roberts Kruzbergs és a francia Queintin Fercoq jutott ellenfélnek. A magyar versenyző a visszalőtt rajt után második volt Ivlijev mögött, ezt a hajráig jól őrizte Kruzbergsszel szemben, az utolsó egyenesben a lett próbált előzni, de a célfotó alapján Krueger (40.407 mp) volt a jobb 23 századdal.

A vegyesváltóval és 1000 méteren is pekingi bronzérmes, 1500-on pedig negyedik, ezen a távon vk-negyedik Liu Shaoang a holland Jens van Twout, a kínai Szun Lung és az izraeli Vladislav Bykanov ellen bizonyíthatott. Itt is meg kellett ismételni a startot, amelyet jól kapott el a magyar versenyző, így magabiztosan nyerte a futamot 40.797 másodperccel.

A három klasszis versenyző - minden bizonnyal - Nógrádi Bencével kiegészülve a címvédő váltóval fut majd az elődöntőben. Ennek a számnak a fináléját szerdán tartják.

Korábban a vegyesváltóval bronzérmes Jászapáti Petra bejutott az elődöntőbe 1000 méteren. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.