Túltaktikázta a magyar váltó az elődöntőt

sport
2022 február 11., 15:19
comments 1

„Igazából Bencén ment el, nem tudta tartani a tempót a többiekkel. (...) Én jól éreztem magam, de nem tudtunk már csodát művelni. Ha ott tudtunk volna maradni, akkor beleszólhattunk volna a végébe, de ez nem sikerült” – mondta az M4Sportnak Liu Shaolin Sándor rövidpályás gyorskorcsolya váltó elődöntője után. A magyar csapat címvédőként érkezett Pekingbe, egy elrontott váltás miatt most döntőbe sem jutott. Arra a kérdésre, hogy miért nem a világkupaversenyeken is begyakorolt taktikával versenyzett a magyar a csapat, Liu Shaoang úgy válaszolt, hogy azt az edzői stábtól kell megkérdezni.

„Az én részemről mehettünk volna úgy, ahogyan eddig is, nem tudom, miért kellett változtatni”

– tette hozzá.

„Futam közben kaptam egy edzői utasítást, hogy változtassunk a váltás sorrendjén, itt félreértés történt, nem volt megfelelő a kommunikáció. Huszonegy éve korcsolyázom versenyszerűen, ez a legszörnyűbb napom ez idő alatt. Nagyon sajnálom, azért jöttem Magyarországra, hogy olimpiai bajnok legyek” - értekelte az eredményt John-Henry Krueger.

„Először is szeretnék elnézést kérni a szurkolóktól, nem tudtunk úgy teljesíteni ebben az elődöntőben, ahogy elvárták”

mondta a szövetségi kapitány. Bánhidi Ákos szerint rengeteg energiát felemésztett az első néhány nap, ezért a váltóval próbáltak kicsit taktikázni. A cél az lett volna, hogy Sándor a legerősebb legyen a hajrában, amiért a többieknek többet kellett vállalni.

„Bencénél ez csúnyán visszaütött. Nem gondoltuk, hogy ennyire bele fog sülni, de belesült. A legjobb tudásunk szerint raktuk össze, s ha másképpen keverjük a kártyáinkat, akkor is hasonló problémánk lett volna, mint így”

tette hozzá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.