Orbán: Emberemlékezet óta nem beszéltek így a magyarokkal

  • Mi sem bizonyítja jobban, hogy túl vagyunk a járványon, hogy egyéves kihagyás után ismét évértékelőt tart Orbán Viktor
  • Sorosozás, gyurcsányozás és brüsszelezés bőven volt
  • Orbán itt jelentette be, hogy három hónappal meghosszabbíták az üzemanyagár befagyasztását
2022 február 12., 15:19

Ami fontos bejelentés volt: három hónappal meghosszabbítják az üzemanyagár befagyasztását

2022 február 12., 15:07

Ha hajszállal is, de Brüsszel többször hangzott el, mint Soros

De versenyben volt Gyurcsány is. Márki-Zay nevét viszont úgy nem mondta ki Orbán, hogy sokszor idézte tőle azokat a mondatokat, amiket a Fidesz propagandagépezete is rendszeresen ismétel.

Márki-Zayt továbbra sem néven nevezve okadik baloldali megváltójelöltnek nevezte, akit ő egy szélhámos, televíziós távgyógyítóra emlékezteti. Aztán Gyuri bácsi és Brüsszel zsoldosairól beszél, akikkel szemben soha nem voltak olyan szervezettek és erősek a kormánypárti erők, mint most, "kilovagolunk tehát, jöttünkre jobbról számítsatok" - fújta meg a gyűrűkurás harci kürtöket, és ezzel vége is.

photo_camera Fotó: botost/444.hu
2022 február 12., 14:54

Napsütésben és szélcsendben a részeg kapitány is elkormányozza a hajót

Még annak is sikerülhet, ha "valaki magas, vékony és szeret sokáig aludni", utalt Karácsony korábbi nyilatkozatára. De viharos időkben szükség van a jó tengerészre, márpedig nekik lehet, hogy érdes a tenyerük, a modoruk időnként eltér az udvari etikettől, de minden másnál jobban szeretik a rájuk bízott hajót. "Tudjuk, merre akarunk menni, ide van írva, előre, nem hátra" - mondta Orbán.



2022 február 12., 14:53

A mostani választás létkérdés

Ez annyira nem új, hogy még Orbán is megemlítette, hogy "pedig úgy szeretnénk már egy választást, ami nem létkérdés. Fájdalom, de ez nem lehetséges, mert Gyurcsány és Bajnai akarnak visszatérni".

2022 február 12., 14:51

Nem várjuk el, hogy a magyar politikát vegyék át,

de ők sem követelhetik, hogy átvegyük az övéket - mondta az EU-ról szóló vitákról. Orbán közölte azt is, hogy ő egyben akarjuk tartani az EU-t, ezért többször is toleranciaajánlatot tett Berlinnek és Brüsszelnek, mert ez az egyetlen megoldás.

photo_camera Fotó: botost/444.hu
2022 február 12., 14:50

A nyugatiakkal szemben mi megharcoltunk a szabadságért

Ezt elmondta már sokszor korábban. Nemzetállamok vs. globális világ összebékíthetetlen ellentétére futatja ki a gondolatmenetet, aminek a végére odakerül Soros is, aki őszintén a nyugatiak hőse. Jogállamisági dzsihádot vív Brüsszel, erőt kell mutatni, jöjjön hát a reqonkvista.

2022 február 12., 14:47

Brüsszel és mi két malomban örlünk

Nemzetállamok jövőjéről, globlaizációról, családról is mást gondolunk, ahogy a bináris nemi szerepekről is. Így hozta be a népszavazás kérdését: "Az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket pedig hagyják békén".

2022 február 12., 14:45

A magyar védvonalak csak addig állnak a határon, amíg mi vagyunk kormányon

- mondta Orbán, majd Márki-Zaytól idéz, név nélkül.

2022 február 12., 14:43

És akkor a migrációról: nemcsak lesz újabb hullám, van is

Hiába a kerítés, nem látták be, hogy a magyar határnál nem érdemes próbálkozni. "Hunyadi a törököket, mi Soros György csapatait állítottuk meg a határainkon, de egy csatát nem elég megnyerni, ráadásul Brüsszelre is figyelni kell", hosszasan sorolja, ki mindenki áskálódik ott a nemzetállamok ellen.

photo_camera Fotó: botost/444.hu
2022 február 12., 14:39

Lesznek-e járványok?

Váratlan visszatérés a témához, Orbán megint sorolja, mi mindent tett jól a kormány a járványkezelésben, és hogyan tették rendbe az egészségügyet a járvány kellős közepén.

2022 február 12., 14:37

De az inflációban van egy fekvőrendőr, úgy hívják: Brüsszel

Az energiaárakról van szó, elkésett lépéseket tett az EU. De Szijjártó rámenőségének és vagányságának köszönhetően jó megállapodásokat kötöttünk az oroszokkal. Ideje, hogy valaki kimondja, Brüsszel terve, ami az eneregiaárak emelésével akar fellépni a klímarombolás ellen, megbukott.

photo_camera Fotó: botost/444.hu
2022 február 12., 14:36

Lesz gyerek, lesz pénz és megvédjük a családokat

- zárt le ezt a kört Orbán.

2022 február 12., 14:35

Már tust is húzathatnánk a cigányokkal

Ha nem horpasztotta volna be az inflációt a nyugati gazdaság. Elrettentő külföldi példákat sorol, de itthon 4 stop politikáját vezették be: rezsi, üzemanyag, kamat és élelmiszer árbefagyasztás van. 30 éve nem volt ilyen - mondta Orbán. Ezek csökkentik az inflációt.

A baloldal szerinte adósságot hoz, munkanélküliséget. Ezzel szemben a szegénység mértéke most csökken, a középosztály erősödik. Vidékfejlesztésre háromszor annyit költenek majd, mint eddig. És három hónappal meghosszabbítják az üzemanyagok befagyasztását.