Levélben kérik a Magyarországon élő kínaiak, hogy nevezzék át a „Kínát sértő” utcaneveket

Budapest
2022 február 13., 09:08

A Magyarországon élő negyvenezer kínai nevében írt levelet 16 kereskedelmi kamara és egyesület vezetője Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármesternek azért, hogy „gondolják át az utcanevek által okozott és kialakult helyzet előnyeit és hátrányait és amennyiben lehetséges, [a] Kínát sértő változtatásokat módosítsák.”

„Mivel ismerjük az anyaország reakcióit, [...] félelmünk egyre nő, hogy a Magyarország és Kína közötti gazdasági kapcsolatok rossz irányba fognak fejlődni” - írják.

Baranyi Krisztina hosszú válaszlevélben indokolja, miért hagyják úgy az utcaneveket, ahogy azokat tavaly beiktatták.

link Forrás

„Szeretném Önöket biztosítani, hogy az átnevezések következményeit már azok bejelentése előtt alaposan megfontoltam és arra jutottam, hogy előnyei jelentősek, hátrányai viszont elenyészőek, ha egyáltalán vannak” - kezdi.

Baranyi emlékezteti a levél íróit, hogy négy utca esetében módosították a neveket a tervezett Fudan-fejlesztés környékén. „Valamennyi közterület átnevezés szolidaritást fejez ki az üldözöttekkel, egyúttal kiállás az egyetemes emberi szabadságjogok mellett” - írja a polgármester.

link Forrás

Baranyi szerint „amikor átnevezzük a ferencvárosi közterületeket, akkor az Önök levelében megfogalmazottakkal szemben nem Kína belügyeibe avatkozunk be, hanem megvédjük a saját érdekeinket. Elsősorban a magyar állam korrupt vezetőivel szemben, másodsorban attól, hogy kínai érdekkörök avatozzanak be a belügyeinkbe”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.