Levélben kérik a Magyarországon élő kínaiak, hogy nevezzék át a „Kínát sértő” utcaneveket

február 13., vasárnap 9:08
23

A Magyarországon élő negyvenezer kínai nevében írt levelet 16 kereskedelmi kamara és egyesület vezetője Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármesternek azért, hogy „gondolják át az utcanevek által okozott és kialakult helyzet előnyeit és hátrányait és amennyiben lehetséges, [a] Kínát sértő változtatásokat módosítsák.”

„Mivel ismerjük az anyaország reakcióit, [...] félelmünk egyre nő, hogy a Magyarország és Kína közötti gazdasági kapcsolatok rossz irányba fognak fejlődni” - írják.

Baranyi Krisztina hosszú válaszlevélben indokolja, miért hagyják úgy az utcaneveket, ahogy azokat tavaly beiktatták.

„Szeretném Önöket biztosítani, hogy az átnevezések következményeit már azok bejelentése előtt alaposan megfontoltam és arra jutottam, hogy előnyei jelentősek, hátrányai viszont elenyészőek, ha egyáltalán vannak” - kezdi.

Baranyi emlékezteti a levél íróit, hogy négy utca esetében módosították a neveket a tervezett Fudan-fejlesztés környékén. „Valamennyi közterület átnevezés szolidaritást fejez ki az üldözöttekkel, egyúttal kiállás az egyetemes emberi szabadságjogok mellett” - írja a polgármester.

Baranyi szerint „amikor átnevezzük a ferencvárosi közterületeket, akkor az Önök levelében megfogalmazottakkal szemben nem Kína belügyeibe avatkozunk be, hanem megvédjük a saját érdekeinket. Elsősorban a magyar állam korrupt vezetőivel szemben, másodsorban attól, hogy kínai érdekkörök avatozzanak be a belügyeinkbe”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt