Liu Shaoang már eleve úgy ébredt, hogy bajnok lesz

sport
2022 február 13., 14:56
comments 1

Liu Shaoang, Magyarország történetének első egyéni téli olimpiai aranyérmese a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres számának döntője után azt mondta,

vasárnap reggel úgy kelt fel Pekingben, hogy olimpiai bajnok lesz.

És ezúttal össze is jött neki, az 500 méteres rövidpályás gyorskorcsolyában végig a mezőny elején haladva megszerezte az aranyérmet.

Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének döntőjében
photo_camera Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének döntőjében Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Már előző este, lefekvéskor átgondoltam a futamokat, próbáltam pozitív érzéseket felidézni. Reggel nyugodtan keltem, és úgy ébredtem, hogy olimpiai bajnok leszek” - mondta az 1000 méteren és a vegyesváltóval pekingi bronzérmes, négy éve Phjongcshangban a férfi váltóval aranyérmes sportoló. „Belül számítottam rá, de ezt csak magamnak mondogattam, és úgy éreztem magam, mint amikor legutóbb ezen a távon megnyertem a világbajnokságot.”

Liu Shaoang nagyon nehezen került ki Pekingbe, hiszen a tervezett elutazás előtt koronavírusos lett, és amikor egy héttel a többiek után megérkezett a kínai fővárosba, kellemetlenül érezte magát, egyedül volt, mert a társai éppen edzésen voltak.

Kellett egy nap, mire jól éreztem magam, aztán a vegyes váltó is jól sikerült, de aztán az 1000, az 1500 méter és a férfi váltó sem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Egy idő után már azt mondogattam, hogy nem várhatok a szerencsére, nekem kell érte tennem. A versenyzői éveim minden tapasztalata, a kudarcok is benne voltak a mai győzelemben. Ez az aranyérem nem az én érdemem, hanem az egész csapaté” - nyilatkozta a 23 éves gyorskorcsolyázó. Megjegyezte, az elődöntőt keményebbnek érezte, mint a finálét, ahol taktikusan kellett mennie, és megőriznie az első helyet, ahonnan rajtolhatott. „Remélem, ezzel a sikerrel sokaknak okozunk örömöt, Magyarországnak pedig olyan élményt, amelyre majd szívesen emlékeznek vissza az emberek.”

A magyar küldöttség már a harmadik érmét nyerte a kínai fővárosban, ugyanis a vegyesváltó és Liu Shaoang 1000 méteren egyaránt harmadik helyen zárt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.