160 ezren adatták be eddig a negyedik oltást

járvány
2022 február 14., 08:26
comments 1

271 koronavírusos fertőzött halt meg péntektől vasárnapig, több, mint az elmúlt három hétvége bármelyikén. Jól mutatja a növekedést, hogy a január 21-i hétvégén még 122 áldozatról számoltak be.

Ha az elmúlt egy hetet nézzük, naponta átlagosan 94-en halnak meg, pedig január végén 60 alá csökkent a számuk. A negyedik hullám csúcsán, december elején viszont majdnem a 200-at is elérte a halottak száma.

link Forrás

A kórházban fekvő betegek száma most már napok óta stagnál, 5152 embert ápolnak. Közülük 199-en szorulnak invazív lélegeztetésre.

link Forrás
link Forrás

A regisztrált fertőzöttek száma tovább csökken, most már országosan és Budapesten is jobbak a számok, mint a negyedik hullám csúcsán. Rengeteg fertőzöttről nem tudunk, amire abból következtethetünk, hogy az elvégzett teszteken belül nagyon magas a pozitívak aránya. A hétvégén minden negyedik minta fertőzött volt, az elmúlt hetet nézve pedig 34 százalék ez az arány.

link Forrás
link Forrás

Az operatív törzs most először közölte, mennyien kapták meg a negyedik oltásukat: több mint 160 ezren. (Magyar szakértők állásfoglalása szerint most csak bizonyos csoportok számára indokolt jelentkezni a negyedik oltásért. Ilyenek az immunszupresszált betegek, a kiemelt kockázatú egészségügyi dolgozók és azok az idősek, akiknek az első két oltásuk Sinopharm volt.)

Az első és harmadik oltások száma továbbra is lefelé megy.

link Forrás
link Forrás

További számok, adatok, trendek a 444 járványoldalán.

Címlapkép: Varga György/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.