Extrém stressz alatt volt az az angol diplomata, akinek holttestét majdnem négy hónappal az eltűnése után találták meg a rendőrök

külföld
2022 február 14., 18:13

Eltűnése előtt extrém stressznek volt kitéve Richard Morris angol diplomata, holttestét csak négy hónappal később találták meg a közeli erdőben. Morris korábban az Egyesült Királyság nepáli nagykövete volt, azután a külügyminisztériumban kapott állást. Ő vezette azt a csapatot, ami Harry Dunn, a northamptonshire-i katonai bázis előtti balesetben meghalt tinédzser motoros ügyén dolgozott. A Dunn elgázolásával megvádolt nő, Anne Sacoolas (aki egy CIA-s alkalmazott felesége), a baleset után rögtön hazarepült az Egyesült Államokba, ami feszültséghez vezetett a két ország között.

Morrist ezután behívták a kormány Covid-csapatába. Napi tizenöt órát dolgozott, heti hat-hétszer, szabadnap nélkül. A felesége elmondása szerint a nagy stressz és nyomás miatt éjszakánként hevesen izzadt és attól tartott, hogy elkövet valamilyen hibát, ami miatt börtönbe kerülhet. “Amikor otthonról dolgozott, nem tudott egyhelyben ülni, még csak nem is evett velünk. A felelősség súlyosan nehezedett Richardra, és nem egyszer el kellett mondanom neki, hogy nem ő okozta a járványt” - mondta a felesége.

2020. május 6-án reggel, miután feleségének készített egy csésze teát a vidéki otthonukban, Morris elment futni, mobiltelefonját otthon hagyta. Amikor már jó ideje nem ért haza, a rendőrök keresést indítottak, de a holttestét csak augusztus 31-én találták meg egy erdőben, 4 kilométerre az otthonától. A keresést vezető nyomozó bevallotta, hogy hibát követtek el. A második napon a rendőrség átvizsgálta azt a területet, ahol Morris holttestét később megtalálták, de csak a kijelölt szektor kétharmadát kutatták át, így pont elkerülték a holttestet. A nyomozás tovább folytatódik a diplomata halálának ügyében. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.