Schmitt Páltól vette át aranyérmét Liu Shaoang

sport
2022 február 14., 13:21

"Uraltam a vasárnapot, tökéletes futam volt" - mondta Liu Shaoang azután, hogy helyi idő szerint hétfő este átvette a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi 500 méteres számának aranyérmét a pekingi olimpián. A sportolónak az érmet Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke adta át. A volt köztársasági elnök eredetileg a férfi váltó éremceremóniájára jelentkezett be, de miután ott elmaradt a siker, elcserélte a díjátadót.

Shaoang a ceremónia után elmondta, hogy

"a Himnusz közben könnycsepp is volt a szememben, de az az érzés, hogy olimpiai bajnok vagyok, már bennem volt, feldolgoztam, mert már a döntő reggelén éreztem, hogy olimpiai bajnok leszek. Hosszú volt a tegnap, a verseny után még sokat vártunk a doppingellenőrzésre, vacsorázni is kellett, és tudtam minden szerettemmel beszélni."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.