Fegyvergyártó fizet kártérítést a Sandy Hook iskolai lövöldözés károsultjainak

külföld
2022 február 15., 20:32
comments 12

A Remington fegyvergyár megegyezett a 2012-es Sandy Hook iskolai lövöldözés áldozatainak családtagjaival, és összesen 73 millió dollár, azaz kb. 22,7 milliárd forint kártérítést fizet a családoknak. Ez az első eset az Egyesült Államokban, hogy egy fegyvergyártó pénzügyi felelősséget vállal egy iskolai lövöldözésért.

2012-ben a Connecticut államban lévő Newtown Sandy Hook Általános Iskolájában a 20 éves Adam Lanza 26 embert ölt meg három fegyverrel. Ezek közül egyik sem volt Remington gyártmányú, a lőszerek viszont igen. Az áldozatok családjai nem csupán ezért vonták felelősségre a Remingtont, hanem azért is, mert véleményük szerint agresszív marketinghadjáratával olyan, labilis személyek számára is propagálta a fegyvervásárlást, mint Adam Lanza. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt