Fegyvergyártó fizet kártérítést a Sandy Hook iskolai lövöldözés károsultjainak

külföld
2022 február 15., 20:32
comments 12

A Remington fegyvergyár megegyezett a 2012-es Sandy Hook iskolai lövöldözés áldozatainak családtagjaival, és összesen 73 millió dollár, azaz kb. 22,7 milliárd forint kártérítést fizet a családoknak. Ez az első eset az Egyesült Államokban, hogy egy fegyvergyártó pénzügyi felelősséget vállal egy iskolai lövöldözésért.

2012-ben a Connecticut államban lévő Newtown Sandy Hook Általános Iskolájában a 20 éves Adam Lanza 26 embert ölt meg három fegyverrel. Ezek közül egyik sem volt Remington gyártmányú, a lőszerek viszont igen. Az áldozatok családjai nem csupán ezért vonták felelősségre a Remingtont, hanem azért is, mert véleményük szerint agresszív marketinghadjáratával olyan, labilis személyek számára is propagálta a fegyvervásárlást, mint Adam Lanza. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.