LSD, fű és varázsgomba fogyasztásával vádolják a brit drogstratégiát is író, szigora miatt rettegett egykori fő drogrendőrt

ÉLET
2022 február 15., 07:20
comments 6

Bagoly mondja verébnek, hogy kurva nagy a pupillád.

Azzal vádolják Julian Bennettet, a londoni MET egyik korábbi vezető drogrendőrét, a rendőrségi drogstratégia íróját, hogy valamikor 2019 februárja és 2020 júliusa között, Franciaországban vakációzva füvet, LSD-t és varázsgombát fogyasztott. A belső fegyelmi vizsgálat során Bennett megtagadta, hogy drogtesztet adjon, illetve azt hazudta, hogy csak CBD olajat - nem droghatású kannabisz-származékot - fogyasztott az arcidegzsábája miatti fájdalmakra.

Bennett - aki az eljárás miatt 2020 júliusa óta fizetett szabadságon van - híresen-hírhedten kemény rendőr volt, akit a kollégái csak Lapátnak becéztek, annyi beosztottját tett lapátra kisebb-nagyobb fegyelmi vétségek miatt. Kettejüket éppen szabadidős drogfogyasztás miatt. Tavaly derült ki, hogy az elé került összes fegyelmi ügy kétharmadát kirúgással zárta le. Most a saját ügyében indult eljárás végén őt is ez fenyegeti.

Bár a belső vizsgálatról nem sok minden szivárgott ki, az pont igen, hogy Bennett betépve csetelni kezdhetett, sőt fotókat is küldözgetett az asztaláról, rajta marihuánával.

(via Times of London)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.