Moszkva bejelentette, hogy csapatokat von vissza az ukrán határ körzetéből

külföld
2022 február 15., 10:06
comments 19

Az orosz honvédelmi minisztérium szóvivője kedden bejelentette, hogy a hadgyakorlataik végeztével a hadsereg több egysége visszatér az ukrán határ környékéről.

“A Déli és a Nyugati Katonai Körzetből érkező csapatok, miután végrehajtották a kitűzött feladataikat, már elkezdték a felmálházást a vasúti és közúti szállítóeszközökre, és még ma elindulnak vissza a laktanyáikba”

- közölte Igor Konasenkov szóvivő.

A minisztérium megosztott több olyan videót is, amin állítólag a visszavonuló páncélos erők láthatók.

link Forrás

Az egyelőre nem világos, hogy mindez hány egységet érint, és hogy a visszavonásuk hogyan befolyásolja az Ukrajna körül felsorakozott teljes orosz haderő létszámát. De az biztos, hogy hetek óta ez az első hír arról, hogy orosz egységek távoznának a körzetből.

link Forrás

Amióta Lavrov külügyminiszter hétfőn megjegyezte, hogy maradt még esély a válság tárgyalásos rendezésére, mindenki azt találgatta, hogy ez általános szófordulat volt-e, vagy a valós enyhülés előjele. A független Moscow Times megjegyezte, hogy ha a csapatvisszavonásról szóló hivatalos orosz hírt nyugati reakciók is megerősítik, akkor tényleg enyhülhetnek a háborús félelmek.

link Forrás

Az első ilyen reakció Olaf Scholz német kancellártól érkezhet, aki ma, kedden érkezik Moszkvába, hogy Putyinnal tárgyaljon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.