Moszkva bejelentette, hogy csapatokat von vissza az ukrán határ körzetéből

külföld
2022 február 15., 10:06
comments 19

Az orosz honvédelmi minisztérium szóvivője kedden bejelentette, hogy a hadgyakorlataik végeztével a hadsereg több egysége visszatér az ukrán határ környékéről.

“A Déli és a Nyugati Katonai Körzetből érkező csapatok, miután végrehajtották a kitűzött feladataikat, már elkezdték a felmálházást a vasúti és közúti szállítóeszközökre, és még ma elindulnak vissza a laktanyáikba”

- közölte Igor Konasenkov szóvivő.

A minisztérium megosztott több olyan videót is, amin állítólag a visszavonuló páncélos erők láthatók.

Az egyelőre nem világos, hogy mindez hány egységet érint, és hogy a visszavonásuk hogyan befolyásolja az Ukrajna körül felsorakozott teljes orosz haderő létszámát. De az biztos, hogy hetek óta ez az első hír arról, hogy orosz egységek távoznának a körzetből.

Amióta Lavrov külügyminiszter hétfőn megjegyezte, hogy maradt még esély a válság tárgyalásos rendezésére, mindenki azt találgatta, hogy ez általános szófordulat volt-e, vagy a valós enyhülés előjele. A független Moscow Times megjegyezte, hogy ha a csapatvisszavonásról szóló hivatalos orosz hírt nyugati reakciók is megerősítik, akkor tényleg enyhülhetnek a háborús félelmek.

Az első ilyen reakció Olaf Scholz német kancellártól érkezhet, aki ma, kedden érkezik Moszkvába, hogy Putyinnal tárgyaljon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt