Semmi nyoma a filmnek, amire 2,3 milliárdért szerződött a kormány

turizmus
2022 február 15., 09:11
comments 12
photo_camera Guller Zoltán, az MTÜ vezetője 2019-ben Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

2018 júliusában 2,3 milliárd forintos szerződést kötött a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ). Ekkor mindössze néhány hónap telt el azóta, hogy Guller Zoltán, az MTÜ elnöke nyíltan a segítői közt emlegette a miniszterelnök lányát, Orbán Ráhelt, mint aki részt vesz a turizmus nagyívű reformjában.

Az MTÜ a pénzért cserébe a Kárpát-medence értékeit bemutató kreatív dokumentumfilm elkészítését, illetve ehhez kapcsolódó könyv kiadását és rendezvények szervezését vállalta.

De Hadházy Ákos független képviselő három hónapja hiába próbál nyomára bukkanni a filmnek.Amikor közérdekű adatigénylést nyújtott be, az MTÜ először 45 nap hosszabbítást kért a járvány elleni védekezésre hivatkozva, majd közölte, hogy nem számít adatgazdának. Hadházy ezután a Kabinetirodához fordult, ahol szintén plusz 45 napot kértek, válaszolta kérdésünkre. (A képviselő posztjában tévesen szerepel a Kabinetiroda helyett a Miniszterelnökség.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.