Semmi nyoma a filmnek, amire 2,3 milliárdért szerződött a kormány

február 15., kedd 9:11
13
Guller Zoltán, az MTÜ vezetője 2019-ben Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

2018 júliusában 2,3 milliárd forintos szerződést kötött a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ). Ekkor mindössze néhány hónap telt el azóta, hogy Guller Zoltán, az MTÜ elnöke nyíltan a segítői közt emlegette a miniszterelnök lányát, Orbán Ráhelt, mint aki részt vesz a turizmus nagyívű reformjában.

Az MTÜ a pénzért cserébe a Kárpát-medence értékeit bemutató kreatív dokumentumfilm elkészítését, illetve ehhez kapcsolódó könyv kiadását és rendezvények szervezését vállalta.

De Hadházy Ákos független képviselő három hónapja hiába próbál nyomára bukkanni a filmnek.Amikor közérdekű adatigénylést nyújtott be, az MTÜ először 45 nap hosszabbítást kért a járvány elleni védekezésre hivatkozva, majd közölte, hogy nem számít adatgazdának. Hadházy ezután a Kabinetirodához fordult, ahol szintén plusz 45 napot kértek, válaszolta kérdésünkre. (A képviselő posztjában tévesen szerepel a Kabinetiroda helyett a Miniszterelnökség.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt