Az ukrán nacionalisták kiutálták az Eurovízióról a kárpátaljai Alina Past, hiába nyerte meg az országos válogatót

popzene
2022 február 16., 15:56
comments 6

Alina Pas, aki a dalával a napokban megnyerte az Eurovízió 2022 ukrajnai országos válogatóját, úgy döntött, mégsem vesz részt a fesztiválon. Ezt ő maga jelentette be az Instagramján.

„Nem akarom, hogy folytatódjon ez a virtuális háború és a gyűlöletkampány – írta. – Az igazi háború máshol van, az 2014-ben kezdődött a hazámban. A továbbiakban nem szeretnék részt venni ebben a mocskos történetben. Nehéz szívvel lépek vissza attól, hogy képviseljem Ukrajnát az Eurovízión. Nagyon sajnálom.”

Ukrajnában a hét végén zajlott le az eurovíziós válogató döntője , amelyen Alina Pas szoros csatában győzte le a Kalush Orchestrát és egy Wellboy nevű énekest.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.