Elképzelhető, hogy az ellenzéki pártok sorsolással döntenek a közös lista utolsó befutó helyeiről

POLITIKA
2022 február 16., 15:20

Márki-Zay Péter azt javasolta, hogy a közös listán a még befutónak számított 43-47. helyeket sorsolják ki egymás között a pártok, és így az utolsó, esélyes helyek ügyében zárják le a vitát azzal, hogy mindenki egyaránt kockázat és kompromisszumot vállal a mandátumelosztásban - tudta meg a Telex. A javaslatról egy ma esti tárgyaláson dönthetnek a pártelnökök. Márki-Zay megerősítette a lapnak, hogy valóban tett ilyen javaslatot. Azt is elmondta, bízik benne, hogy minél hamarabb lezárják ezt a konfliktusos helyzetet.

Az ellenzék képviselői az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án
photo_camera Az ellenzék képviselői az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án Fotó: botost/444.hu

Azért fontos dönteni a kérdésben, hogy már az ajánlásgyűjtés időszakában a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a választások tisztaságát ellenőrző-felügyelő testületében jelen lehessen az Egységben Magyarországért pártjainak közös delegáltja. Ráadásul az országos listaállítás után járó állami kampánytámogatást is csak azoknak a jelölőszervezeteknek utalják ki, amelyek bejegyeztették az országos listájukat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.