Szabó Rebekát indítja a Párbeszéd a kommentelésbe belebukott Gér Mihály helyett

POLITIKA
2022 február 16., 08:29
comments 9

Az Egységben Magyarországért pártelnöki értekezlete egyhangúlag támogatta a párbeszédes Szabó Rebeka indulását a Pest megyei 10-es választókerület jelöltjeként az április 3-i országgyűlési választáson - közölte az ellenzék. A választókerületben azért kellett új jelöltet állítani, mert a szintén párbeszédes Gér Mihály hétfőn visszalépett, miután kiderült, hogy évekkel ezelőtt vállalhatatlan és kegyeletsértő kommenteket írt a Facebookon egy halálos balesetről, amiben autójával elütött egy párt.

Szabó Rebeka
photo_camera Szabó Rebeka Fotó: Szabó Rebeka/Facebook

Az ökológus végzettségű Szabó Rebeka 2010-ben az LMP listájáról került be a parlamentbe, majd a pártszakadás után a Párbeszédhez csatlakozott. Képviselőként sokat foglalkozott az állami földbérleti pályázatok körüli visszaélésekkel. Nyolc éve Zugló alpolgármestere, 2020 szeptemberétől társadalmi munkában Karácsony Gergely főpolgármester állatvédelmi témákban illetékes megbízottjaként is dolgozik

„Egyetlen másodpercig sem volt kérdés számomra, hogy vállalom a feladatot. Az ország érdeke, hogy leváltsuk az aljas, korrupt Orbán-rezsimet, és ha ehhez az kell, hogy a Pest megyei 10-es választókerületben nézzek szembe a hatalom emberével, akkor ezt fogom tenni!” - írta a jelölésről az oldalán.

A monori központú választókörzetben a Fidesz Pogácsás Tibort, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárát indítja, aki 2018-ban 52,61 százalékkal tudott itt nyerni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.