30 kokainkapszula lapult a pocakban

bűnügy
2022 február 17., 15:15
comments 1
Egy kokain-kapszula, illusztrációként
photo_camera Egy kokain-kapszula, illusztrációként Fotó: GREG LOOPING/Hans Lucas via AFP

Egy hónapra elrendelte egy férfi letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság. A férfit behozatallal elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével gyanúsítják - áll a bíróság csütörtöki közleményében,

A megalapozott gyanú szerint a férfi február 14-ét megelőzően ismeretlen helyen és körülmények között 30 darab kokaint tartalmazó kapszulát nyelt le, hogy azt becsempéssze Magyarországra. A gyanusított egy nemzetközi buszjárattal érkezett az egyik budapesti állomásra, ahol a rendőrség intézkedés alá vonta.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt kérte a terhelt letartóztatásának elrendelését.

A külföldi állampolgárságú férfi Magyarországon bejelentett lakóhellyel, igazolt tartózkodási hellyel nem rendelkezik. Tartózkodási engedélyének köszönhetően több európai országban élt rövidebb ideig, volt, ahol munkát is vállalt.

A bűncselekmény jellegére és annak tárgyi súlyára, valamint a lefoglalt kábítószer mennyiségére figyelemmel a bíróság szerint lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne.

A terhelt egyébként büntetlen előéletű, munkavégzésével, jövedelmi viszonyaival kapcsolatban tett állításait cáfoló iratok nem állnak rendelkezésre, és arra sincs bizonyíték, hogy megélhetését kábítószer értékesítéséből finanszírozná. Mindezek alapján a bíróság a bűnismétlés veszélyét a terhelt esetében nem látta megalapozottnak.

A bíróság úgy határozott, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok a gyanúsított vonatkozásában kizárólag letartóztatással biztosíthatók.

A végzés nem végleges.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.