Ez már nem frakcióülés, hanem a teljes orbáni világ utolsó választási összekapaszkodása

POLITIKA
2022 február 17., 14:31

Február 17-re és 18-ra alig lehetett szállást kapni a nívósabb balatonfüredi szállodákban, a tóparti városban tartja ugyanis az áprilisi országgyűlési választás előtti utolsó nagy összetartását a 133 tagú Fidesz-frakció és annak csatolmányai.

Ez összesen több száz vendéget jelent, akik döntő többsége a Hotel Füredben száll meg, de hiába bérelte ki és záratta le a szálloda közvetlen területét a kormánypárt, mindenkinek így sem jut elég hely.

Szerda délután egymást váltották a Volkswagen kisbuszok, szolgálati Skodák és városi terepjárók a szállodai parkoló sorompójánál, a frakció munkatársait pedig távolsági buszok szállították a fővárosból Füredig.

Azóta is legalább tíz valtonos biztonsági járőrözik a hotel előtt, ahol kordonnal kerítették el a területet, hogy az újságírók és az a 7-8 tüntető, aki rákészült az eseményre, véletlenül se juthasson a vendégek közelébe. (Németh Dániel fotósorozata itt tekinthető meg.)

Simicskó István és Semjén Zsolt kicuccol
photo_camera Simicskó István és Semjén Zsolt kicuccol Fotó: Németh Dániel / 444

Az önmagában nem szokatlan, hogy nagy sleppel érkeztek meg a képviselők a találkozóra, a vendégek köre viszont alaposan kibővült. A korábbi kihelyezett frakció-összetartások jellemzően arról szóltak, hogy a párttagok egymás között, a külvilág teljes kizárásával felkészültek a közelgő országgyűlési ülésszakra, átbeszélték a benyújtandó törvényjavaslatokat és a politikai napirendet.

Most azonban számos olyan Fidesz-közeli médiaszemélyiséget, újságírót, kiképzett megmondó embert és állami intézményvezetőt lehetett felfedezni az érkezők között, akik nem hogy a frakciónak, de a Fidesznek sem feltétlenül tagjai.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.