Matolcsy Ádám tényleg lakott a jegybank által korábban 1,3 milliárdért vett villában, és úgy tűnik, jól is érezte magát

február 17., csütörtök 19:48
16

Elismerte az RTL kérdésére Matolcsy Ádám, Matolcsy György jegybankelnök, fia, hogy lakott abban az 1,3 milliárd értékű svábhegyi palotában, amit a jegybank alapítványa, a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványa vásárolt meg még 2015-ben, javarészt a devizatartalék forintosításával szerzett jövedelemből.

Az épületet négy évvel később, miután az állítólagos tervekkel ellentétben nem lett belőle geopolitikai központ, az alapítvány több lépcsőben eladta a Felis nevű magántőkealapnak.

A magántőkealapok befektetői háttere teljes bizonyossággal nem feltérképezhető - épp ezért hozták létre néhány éve ezt a konstrukciót -, de sajtóhírek szerint a Felis Matolcsy Ádám egyik cimborájához, a jegybanki alapítványok pénzeit köztudottan szívesen kezelő bártulajdonoshoz, Száraz Istvánhoz kötődik. Ahhoz a Szárazhoz, akinek cége milliárdokért intézi a jegybank kommunikációját.

Matolcsy Ádám Fotó: botost/444.hu

Matolcsy azt írta az RTL-nek, hogy tényleg lakott a villában, most épp nem tartózkodik ott, de lehet, hogy majd még fog, mert a tulajdonos nagyon rugalmas, akár hónapokra is kész bérbe adni az épületet. Azaz elégedettnek tűnt a helyszínnel.

Bizonyosan ugyanarról a villáról van szó, ahol korábban fényképek készültek Matolcsy Ádámhoz köthető luxusautókról is. Az épület maga szomszédos Matolcsy Györgyével.

Az épületről csütörtök reggel posztoló Hadházy Ákos egyébként úgy azonosította be a villát, hogy Matolcsy Ádám új felesége Insta-posztjaiban édes otthonként hivatkozott az épületre, ami jellegzetes ablakformák és azok elhelyezkedése alapján könnyen felismerhető volt belülről is. (RTL.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt