Matolcsy Ádám tényleg lakott a jegybank által korábban 1,3 milliárdért vett villában, és úgy tűnik, jól is érezte magát

PÉNZ
2022 február 17., 19:48
comments 14

Elismerte az RTL kérdésére Matolcsy Ádám, Matolcsy György jegybankelnök, fia, hogy lakott abban az 1,3 milliárd értékű svábhegyi palotában, amit a jegybank alapítványa, a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványa vásárolt meg még 2015-ben, javarészt a devizatartalék forintosításával szerzett jövedelemből.

Az épületet négy évvel később, miután az állítólagos tervekkel ellentétben nem lett belőle geopolitikai központ, az alapítvány több lépcsőben eladta a Felis nevű magántőkealapnak.

A magántőkealapok befektetői háttere teljes bizonyossággal nem feltérképezhető - épp ezért hozták létre néhány éve ezt a konstrukciót -, de sajtóhírek szerint a Felis Matolcsy Ádám egyik cimborájához, a jegybanki alapítványok pénzeit köztudottan szívesen kezelő bártulajdonoshoz, Száraz Istvánhoz kötődik. Ahhoz a Szárazhoz, akinek cége milliárdokért intézi a jegybank kommunikációját.

Matolcsy Ádám
photo_camera Matolcsy Ádám Fotó: botost/444.hu

Matolcsy azt írta az RTL-nek, hogy tényleg lakott a villában, most épp nem tartózkodik ott, de lehet, hogy majd még fog, mert a tulajdonos nagyon rugalmas, akár hónapokra is kész bérbe adni az épületet. Azaz elégedettnek tűnt a helyszínnel.

Bizonyosan ugyanarról a villáról van szó, ahol korábban fényképek készültek Matolcsy Ádámhoz köthető luxusautókról is. Az épület maga szomszédos Matolcsy Györgyével.

link Forrás

Az épületről csütörtök reggel posztoló Hadházy Ákos egyébként úgy azonosította be a villát, hogy Matolcsy Ádám új felesége Insta-posztjaiban édes otthonként hivatkozott az épületre, ami jellegzetes ablakformák és azok elhelyezkedése alapján könnyen felismerhető volt belülről is. (RTL.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.