Matolcsy Ádám tényleg lakott a jegybank által korábban 1,3 milliárdért vett villában, és úgy tűnik, jól is érezte magát

PÉNZ
2022 február 17., 19:48
comments 14

Elismerte az RTL kérdésére Matolcsy Ádám, Matolcsy György jegybankelnök, fia, hogy lakott abban az 1,3 milliárd értékű svábhegyi palotában, amit a jegybank alapítványa, a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványa vásárolt meg még 2015-ben, javarészt a devizatartalék forintosításával szerzett jövedelemből.

Az épületet négy évvel később, miután az állítólagos tervekkel ellentétben nem lett belőle geopolitikai központ, az alapítvány több lépcsőben eladta a Felis nevű magántőkealapnak.

A magántőkealapok befektetői háttere teljes bizonyossággal nem feltérképezhető - épp ezért hozták létre néhány éve ezt a konstrukciót -, de sajtóhírek szerint a Felis Matolcsy Ádám egyik cimborájához, a jegybanki alapítványok pénzeit köztudottan szívesen kezelő bártulajdonoshoz, Száraz Istvánhoz kötődik. Ahhoz a Szárazhoz, akinek cége milliárdokért intézi a jegybank kommunikációját.

photo_camera Matolcsy Ádám Fotó: botost/444.hu

Matolcsy azt írta az RTL-nek, hogy tényleg lakott a villában, most épp nem tartózkodik ott, de lehet, hogy majd még fog, mert a tulajdonos nagyon rugalmas, akár hónapokra is kész bérbe adni az épületet. Azaz elégedettnek tűnt a helyszínnel.

Bizonyosan ugyanarról a villáról van szó, ahol korábban fényképek készültek Matolcsy Ádámhoz köthető luxusautókról is. Az épület maga szomszédos Matolcsy Györgyével.

Az épületről csütörtök reggel posztoló Hadházy Ákos egyébként úgy azonosította be a villát, hogy Matolcsy Ádám új felesége Insta-posztjaiban édes otthonként hivatkozott az épületre, ami jellegzetes ablakformák és azok elhelyezkedése alapján könnyen felismerhető volt belülről is. (RTL.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt