Magyar Márk: Egy élet munkája veszett kárba

olimpia
2022 február 18., 08:25

Magyar Márk műkorcsolyázó úgy érzi, hogy egy élet munkája veszett most oda azzal, hogy pozitív lett a pekingi olimpián megérkezéskor vett koronavírustesztje, és ezért a párjával, Chtchetinina Iouliával nem tud indulni a pénteki rövidprogramban és a szombati kűrben. Magyar az MTI-nek közvetlenül azelőtt nyilatkozott helyi idő szerint reggel, hogy az olimpiai faluból átszállították az izolációs hotelbe.

Ioulia Chtchetinina és Magyar Márk bemutatja a páros rövidprogramját a Tallinnban rendezett műkorcsolya és jégtánc-Eb-n 2022. január 12-én
photo_camera Scsetyinyina Julija és Magyar Márk bemutatja a páros rövidprogramját a Tallinnban rendezett műkorcsolya és jégtánc-Eb-n 2022. január 12-én Fotó: Daniel Mihailescu/AFP

„Egy élet munkája veszett most kárba. Azért dolgoztam, azért készültem, különösen az utolsó négy évben, hogy olimpikon lehessek, hogy megmutathassuk Julijával, hogy mit tudunk olimpián” – mondta az érezhetően letört versenyző, akinek fáj, hogy így hiúsult meg a szereplésük, egy pozitív koronavírusteszt miatt:

„Minden tesztem negatív volt elutazás előtt, amúgy fel sem engedtek volna a gépre. Amikor megérkeztünk a pekingi repülőtérre csütörtök délután, vettek tőlem mintát. Ezután beszállítottak minket az olimpiai faluba, és ott kellett várnom a szobámban. Néhány óra múlva szóltak, hogy a reptéri tesztem érvénytelen, és most azonnal vesznek tőlem még egy mintát. Ennek eredményére is kellett várni, de később közölték, hogy ez pozitív, így most átszállítanak egy izolációs hotelbe.”

Magyar Márk azt is kiemelte, hogy semmilyen tünete nincs, de nem tud mit tenni. „Akkor szabadulhatok a karanténhotelből, ha 24 óra különbséggel két negatív PCR-tesztem lesz. Hétfőn utaztunk volna haza, remélem, én is a gépen lehetek” – mondta.

Az edzője és Scsetyinyina negatív tesztet adtak, de közeli kontaktnak számítanak, így rájuk az elutazásukig napi két teszt vár, és azoknak negatívnak kell lenniük.

A magyar páros a januári, tallinni Európa-bajnokságon 6,, a tavalyi világbajnokságon 14. volt.

Utoljára 66 évvel ezelőtt, 1956-ban szerepelt magyar műkorcsolya-páros olimpián, akkor a Nagy Marianna, Nagy László kettős harmadik lett. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.