ATV: Király Júlia megírta Márki-Zay Péternek, hogy kiszáll a kampányból

gazdaság
2022 február 19., 18:12
comments 125
photo_camera Fotó: Kiss Bence/444

Az MNB volt alelnöke a miniszterelnök-jelöltnek és az ellenzéki pártok gazdaságpolitikai szakpolitikusainak írott levelében jelentette be hétfőn, hogy a továbbiakban nem vállal nyilvános szereplést az ellenzék kampányában - írja az atv.hu. A lap által idézett levél szerint ezt nem akarta a nyilvánosságban közölni, mert attól tartott, ártana az ellenzéki kampánynak. „Egyszerűen nem fogok ráérni” – fogalmazott Márki-Zay Péter gazdaságpolitikai tanácsadója, akivel nemrég mi is interjúztunk.

UPDATE: vasárnap Márki-Zay az ATV Híradójának megkeresésére azt mondta: „Király Júlia csak annyit mondott, hogy ebben az ügyben nem kíván megnyilvánulni, ez a szerepét természetesen egyáltalán nem érinti, továbbra is ő az árnyékkormánynak a gazdasági területéért felelős koordinátora”.

Döntését azzal indokolta, hogy ha valaki rákérdezne, mit gondol az Egységben Magyarországért köztársasági elnök-jelöltjéről, akkor

nem tudna mást válaszolni, mint hogy Róna Péter egy „huncut pici gazember”.

„Király Júlia a döntését indokló levelében rendkívül súlyos vádakat fogalmazott meg Róna Péter egyetemi és vállalkozói pályafutásával kapcsolatban, majd emlékeztette az ellenzék miniszterelnökjelöltjét, hogy Róna őt (mármint Király Júliát) személyében számtalan alkalommal nyíltan megtámadta, a devizahitelezés elterjesztéséért felelős »hét főbűnös« egyikének nevezve őt” - írta az atv.hu, amely kereste Király Júliát telefonon, de nem érte el.

Márki-Zay jelöltje eredetileg Iványi Gábor lett volna a köztársasági elnöki posztra, ami eleve szimbolikus gesztus tud csak lenni, hiszen a kétharmad Novák Katalin mögött áll. De a hat párt között nem volt konszenzus a lelkész jelöléséről, így esett a választás a Jobbik által javasolt közgazdászra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.