Jeffrey Epstein barátját is felakasztva találták a cellájában

február 19., szombat 15:45
4

Szombat reggel felakasztva találták egy párizsi börtönben Jean-Luc Brunelt, a divatipar egykor világszerte befolyásos vezetőjét. A francia rendőrség vizsgálatot indított, hogy felderítse a 75 éves férfi halálának körülményeit.

Brunelt 2020 decemberében tartóztatták le a Charles de Gaulle reptéren, mielőtt felszállhatott volna egy Dakarba tartó repülőre. A vádak szerint kiskorúakat zaklatott és erőszakolt meg, de az emberkereskedelem gyanúja is felmerült. Röviden mi is írtunk róla tavaly, mint az egyik divatpápáról, akiről évtizedek óta keringenek sötét pletykák, és az utóbbi időben ismert modellek sora tett bejelentést ellene szexuális visszaélések miatt. Közben olyan sztárokat fedezett fel, mint Christy Turlington vagy Milla Jovovich

Epstein és Brunel Fotó: US District Attorney’s Office

Novemberben óvadék ellenében szabadlábra helyezték, de aztán vissza kellett térnie a párizsi La Santé börtönbe.

Brunel újabban azért is került a figyelem középpontjába, mert szoros kapcsolatban állt Jeffrey Epsteinnel, aki fiatal lányok szexkereskedelmével foglalkozott, és hasonló vádakkal tartóztattak le. A gyanú szerint Brunel is kiközvetített neki több áldozatot. A két férfit az a Ghislaine Maxwell ismertette össze 1980-ban, akit tavaly ítéltek el mint Epstein kerítőjét. Egy 1989-es BBC-s tényfeltárás után a visszaélések elkövetésének gyanúba keveredett Brunel az USA-ba ment, ahol Epstein volt az új ügynöksége egyik befektetője.

Az ügy azért vethet nagy hullámokat most, mert Epstein kísértetiesen hasonló módon halt meg a cellájában, mint Brunel. Hivatalosan öngyilkos lett, de rengeteg összeesküvés-elmélet kering arról, mi történt valójában, mert a körülmények tényleg gyanúsak és abszurdak voltak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt