Az Iványi Gáborékat zaklató NAV-osok kihozták Gyurcsány Ferencből az ószövetségi próféták hangján szóló költőt

február 21., hétfő 11:10
36

Gyurcsány Ferencet a jelek szerint igencsak felzaklatta, hogy a fideszes hatalom látványos példastatuálási szándékkal rászállt arra az Iványi Gábor lelkészre, akiből majdnem ellenzéki köztársaságielnök-jelölt lett.

Az Oltalom Karitatív Egyesület elleni, házkutatással egybekapcsolt megfélemlítő akció mindenkiből más reakciót hozott ki, a DK elnöke például a suttogástól a kiabálásig terjedő regiszterben előadható szabadverset írt róla a Facebookra. A vers beszélője egyből az ószövetségi próféták, illetve kései követőjük, Vörösmarty Mihály szenvedélyes, súlyos képekben mennydörgő hangján szólal meg:

"Persze. Szántsátok fel a tisztesség földjét. Hintsétek be sóval a becsület még megmaradt magvait."

Sóval behinteni a magokat? Mi ez? Kik hintenek be sóval magokat? - kérdezi magától az olvasó, majd rá is vágja a választ: a földimogyoró-termesztők, illetve a szotyi- és tökmaggyártó kisiparosok. De Gyurcsány posztja mégsem hozzájuk, hanem a NAV-osokhoz, esetleg az őket utasító hatalomhoz szól, rövid mondatai korbácsütésként csattannak:

"Büntessetek.

Aztán röhögjetek közben agresszív vigyorral.

Nekimentek Iványi Gábornak."

Gyurcsány ezen a ponton még közelebb lép verse címzettjeihez, és szinte az arcukba kiabálja:

"Mik vagytok?"

Hogy az eddig Habakuk, Ézsaiás és Vörösmarty indulatával, Latinovits Zoltán hangján mennydörgő DK-elnök a slusszpoénhoz lehalkuljon, és Juhász Gyula modorában, Mensáros László hangján odavesse nekik:

"Annak az embernek egy fáradt sóhajában több van, mint a ti egész nyavalyás életetekben."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt