Karácsony Gergely: Iványi Gábor egymaga többet tett a szegények megsegítéséért, mint ez a hazug, aljas kormány

POLITIKA
2022 február 21., 13:46

Iványi Gábor eddigi pályafutása alatt egymaga többet tett a szegények megsegítéséért, mint ez a hazug, aljas kormány, amely üldözi és kirekeszti a hajléktalan embereket. Most, hogy a neve felmerült, mint az egységes ellenzék államfő-jelöltje, és kritizálta a kormányt, politikai bosszúhadjáratot indítanak ellene. - így kommentálta Facebook-oldalán Karácsony Gergely budapesti főpolgármester a hírt, hogy a NAV hétfő reggel házkutatást tartott.

link Forrás

Szörnyen sajnálom, hogy ezt a világot éljük ma Magyarországon, hogy ilyen undorító módszerekkel próbálnak ellehetetleníteni egy olyan embert, akinek egész élete a másokról való gondoskodásból állt. -írja a főpolgármester. "Reggelig tudnám sorolni azokat a Fidesz-közeli cégeket, ahol lenne keresnivalója az adóhatóságnak. Szolidaritásomat fejezem ki Iványi Gáborral és egyesületével. Remélem, lesz ereje ugyanolyan bátorsággal és szeretettel folytatni a munkáját, ahogyan eddig is tette."

Mint írtuk, hétfő reggel nagyjából 30 NAV ellenőr érkezett házkutatási paranccsal az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai központjába. Az adóhatóság költségvetési csalás miatt nyomoz. Iványi Gábor, az egyesület vezetője ezt demonstratív politikai akciónak nevezte. Mint mondta, a szervezetnek adótartozása van, amit azért nem tudnak kifizetni, mert eleve milliárdokkal tartozik nekik a kormány. Azt mondta, ha ez a pénz megérkezik, nagyon szívesen kifizetik belőle a NAV-ot is.

Az ellenzéki pártok szolidaritási demonstrációt tartanak hétfőn délután 3 órakor az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai központjánál.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.