Leheletfinom ellenzéki előnyt mér a Publicus

POLITIKA
2022 február 21., 09:56
comments 4

Ha most vasárnap országgyűlési választások lennének, a válaszadók 34 százaléka az Egységben Magyarországért szövetségre, 32 százaléka pedig a Fidesz-KDNP szövetségére szavazna - derül ki a Publicus Intézet Népszava megbízásából készített 1000 fős felméréséből. A február 10. és 14. között végzett közvélemény-kutatás hibahatáron belüli előnyt mért az ellenzéknek, ami több szavazatot ugyan jelenthet, de - a választási rendszer torzításaiból fakadóan - több mandátumot valószínűleg nem.

A felmérés 30 százalékra tette a bizonytalanok arányát, 2 százalékra a Mi Hazánk, és 1 százalékra a Magyar Kétfarkú Kutya Párt támogatóit.

A bizonytalanok 27 százaléka mondta, hogy a kormányváltásnak örülne jobban, 17 százalék pedig annak, ha maradna a Fidesz, a maradék 56 százalék nem nyilatkozott.

A közvélemény-kutatók közül az utóbbi időben a Publicus mérte az ellenzék szempontjából a legkedvezőbb eredményeket, ilyeneket:

A többi közvélemény-kutató inkább fideszes vezetést mér továbbra is, ez a méréseik átlaga:

link Forrás

A 444 közvélemény-kutatásokkal foglalkozó blogjának elemzését itt lehet elolvasni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.